Kevin Panter zablistao po dobijanju srpskog pasoša FOTO: SRĐAN STEVANOVIĆ / STARSPORT

Kevin Panter je nastavio da briljira u crveno-belom dresu i sa 23 poena predvodio je Crvenu zvezdu do polufinala Kupa Radivoja Koraća.

Američki plej je, u prvom meču od dobijanja srpskog državljanstva, bio najzaslužniji za rutinski trijumf šampiona Srbije protiv beogradskog Radničkog sa 107:67.

„Valjda sam sad Srbin, dobio sam državljanstvo“, uz osmeh je rekao Panter i potom dodao:

„Najvažnije je da smo pobedili. Prvi minuti nisu bili baš dobri, ali smo u nastavku igrali odlično. Počeli smo sporo, veoma sporo i to ne bismo smeli da radimo. Slede još teži izazovi i moramo da budemo na najboljem nivou. Šut nas je išao, bili smo veoma raspoloženi. Preostale su nam još dve utakmice do cilja. Idemo korak po korak, prvo polufinale u subotu, a onda, ako sve bude teklo po planu, i finale.“

Od dolaska u redove šampiona Srbije i ABA lige, Panter je prikazao potpuno drugačije lice u odnosu na ono koje je demonstrirao u dresu Olimpijakosa.

„U Zvezdi znaju kako igram, razumeju me i to mi olakšava posao. Šakota zna šta mogu da donesem ekipi, on mi je veoma pomogao da se uklopim i pružim maksimum“, rekao je Panter i dodao da je prve košarkaške korake pravio gledajući Kobija Brajanta i Kevina Durenta koji su mu najveći košarkaški uzori.

KUP RADIVOJA KORAĆA
ČETVRTFINALE
Četvrtak:
Crvena zvezda – BKK Radnički 107:67
Mega Bemaks – Sloboda 82:73

Petak:
FMP – Dinamik 17
Partizan – Borac Čačak 19.30

POLUFINALE
Subota:
Crvena zvezda – Mega Bemaks 17
FMP/Dinamik – Partizan/Borac Čačak 21

FINALE
Nedelja 21