Kevin Panter
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kapiten izneo svoje viđenje.

Partizan strpljivo gradi tim za narednu sezonu, a u fokusu uprav ej zadržavanje kostrua od prošle sezone. Glavni posao je odrađen ostankom Kevina Pantera i Zeka Ledeja ali su otišli Dante Egzum i Matijas Lesor.

Panter je nakon potpisivanja novog ugovora gostovao u podkastu na portalu „Basketnjuz“ gde je pričao svemu, a između ostalog i o poziciji plejmejkera i eventualnom dolasku Kostasa Slukasa koji s epominje kao opcija crno-belih.

„Bio bi nam potreban plej koji voli da igra za trenera, znate kakav je Željko. Hoću da kažem, ako ne možete da ispunite njegove zahteve, onda je teško. Možete da uradite ovo ili ono, ali odnos mora da postoji. Nije najjednostavniji za saradnju iz tog ugla. Morate da razumete da će vikati na vas, da će vas pritiskati, da hoće da budete bolji. Treba nam neko ko je takav, Slukas jeste jedan od njih. To bi bilo dobro“, počeo je izlaganje Panter tokom razgovora za „BasketNews“.

On se potom osvrnuo i na Jama Madara.

„Madar je tokom godina sazreo i shvatio šta trener Obradović želi. Kada je tek došao… Hajde da kažemo da mu je bilo teško. Došao je kao igrač koji je voleo da dodaje loptu na drugi način u smislu da je radio to atraktivno. Onda se promenio i dosta je naučio. Aleksa do prošle godine nije igrao pleja, pa je mnogo sazreo. Ni ja nisam plej, pa sam uzimao tu dužnost tokom sezone. Deo toga je i što poznajem Željka, znam šta traži, kakva dodavanja voli. Uzimao sam i taj posao, ‘čitao’ određene stvari. Kada to shvatiš možeš da pomogneš timu, da nisam razumeo to, mučio bih se“, jasan je Panter.

Sa njim je u gostima bio i Erik Mekalum, koji igra za tursku Karpijaku i koji se složio oko Slukasa.

„Volim Slukasa, on i Kevin bi se odlično snašli, može da pogodi i za tri, poznaje Željka odlično, njegove zahteve. Idealan je izbor. Verovatno je skup, Kevin i Zek su uzeli dosta novca. Moraće možda da nađu drugu opciju“, nasmejao se Erik.

„Imam jednu opciju za Partizan. Igrao je u Evrokupu, Džerijan Grent. Jak je, može da igra u ‘pik en rolu’, bio je vođa Turk Telekoma, zbog njega su bili uspešni. Njegova braća su uspešna u NBA ligi, baš sam impresioniran. Danteovim odlaskom treba im neko takav, bez Lesora neće biti toliko opcija za drugi napad. Treba im neko ko može da igra na takav način i baš me impresionirao“, dodao je Mekalum.

Na to se nadovezao i Kevin.

„To je dobar predlog, dobar si. Gledao sam ga ranije, imao je dobru godinu“, zaključio je Panter priču o igraču koji je prošle godine u Evrokupu prosečno davao 14,9 poena, uz 6,1 asistenciju i 3,2 skoka po meču.

BONUS VIDEO Nikola Jokić o Darku Rajakoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar