Foto: Tanjug / AP Photo/Jeff Chiu

Denver napustilo ukupno četiri košarkaša.

Denver je kao glavnu metu ovog leta imao zadatrak da zadrži Brusa Brauna, ali nije imao šansu da parira trostruko većoj ponudi iz Indijane. U međuvremenu je ekipu napustio Tomas Brajant koji nije uspeo da se izbori za ulogu bekap centra Nikoli Jokiću, a sada stižu informacije da će Srbin ostati bez još dvojice saigrača.

PROČITAJTE JOŠ

U Denveru od naredne sezone nećemo gledati Džefa Grina, prekaljenog NBA veterana koji je bio bitan šraf u rotaciji u prošlosezonskom pohodu na titulu.

On će od naredne sezone igrati u Hjuston Roketsima sa kojima je potpisao ugovor na godinu dana za šest miliona dolara, a za njih je tokom 2020. odigrao 18 mečeva u regularnom delu sezone na kojima je u proseku davao 12,2 poena i 12 u plej-ofu gde je takođe bio dobar sa 11,8.

Za Denver je u ligaškom toku takmičarske godine ubacivao 7,8 poena, dok je u doigravanju bio na 4,1, uz neke zaista bitne role u samoj završnici.

U Hjustonu će ga dočekati poprilično izmenjen tim, jer su Teksašani prethodno doveli Freda Van Vlita, Džoka Lendejla i Dilona Bruksa, a uskoro će doći i Peti Mils.

Nagetse je kao slobodan igrač napustio i Džek Vajt, koji je će od sledeće sezone nositi dres Oklahome Siti Tander. On je potpisao saradnju na dve sezone. Igrač koji pokriva poziciju „tri“ odigrao je samo 60-ak minuta na 17 susreta.

Denver je do sada produžio saradnju sa iskusnim plejmejkerom Redžijem Džeksonom, a ekipu će špojačatii i trojica rukija sa ovogodišnjeg drafta, a ostaj e da se vidi da li će šampion dovesti i neko novo ime u narednom periodu.

BONUS VIDEO Tuča na derbiju Zvezda-Partizan

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar