EPA-EFE/Fernando Bizerra

Legendarni košarkaš deli mišljenje sa Igorom Rakočevićem

Selektor košarkaške reprezentacije Argentine Pablo Priđoni istakao je da se strogo protivi naturalizaciji igrača u nacionalnim timovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Priđoni je nedavno sa Argentinom osvojio Kup Amerike, ali se osvrnuo i na titulu Španije na Evrobasketu, pošto je za nju igrao Lorenco Braun.

„Oduvek sam bio protiv naturalizacije – dokle god sam ja u reprezentaciji, to se neće desiti, neće biti ni član stručnog štaba iz druge zemlje. Kada ja ne budem tu, neka drugi odluče“, kaže 45-godišnji Priđoni.

Prema njegovom mišljenju Braun ne ože da se oseća isto u Španiji kao na primer Rudi Fernandez ili Serhio Ljulj, te da nacionalni tim treba da bude „čist“.

„Po mom mišljenju, nacionalni tim treba da bude čist – već imamo klupska takmičenja za igrače širom sveta da se takmiče jedni protiv drugih, i to je fantastično. Protiv sam tog pravila – radije bih izgubio sa igračima iz svoje zemlje nego pobedio sa igračem koji nije Argentinac. Mislim da Lorenzo Braun ne oseća težinu španskog dresa kao Ljulj ili Rudi, i tu se diskusija za mene završava“, zaključuje selektor Gaučosa.

Priđoni je kao igrač igrao u Španiji, Italiji, NBA ligi, a sa reprezentacijom Argentine je osvojio bronzu na Olimpijskim igrama 2008. godine.

Zanimljivo je i da sam Priđoni ima dvojno državljanstvo – italijansko i argentinsko.

Slično mišljenje kao Priđoni u Srbiji ima Igor Rakočević, koji je nedavno istakao da bi pre sa srpskim igračima bio osmi na nekom takmičenju, nego sa naturalizovanim osvajao medalje.

BONUS VIDEO Finac koji je igrao u ABA ligi: Niko nije očekivao da će veliki i spori Jokić biti MVP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar