Željko Obradović Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana otvoren.

Košarkaši Partizana i treću utakmicu u Evroligi završili su neuspehom, bolji je bio tim Armanija iz Milana 80:75, a Željko Obradović je po završetku meča rekao da je jedan od uzroka poraza loša selekcija napada:

PROČITAJTE JOŠ...

„Ako se dobro sećam četiri napada zaredom nismo dali koš“, rekao je Obradović.

Potom je dodao:

„Pokušavam sve da uradim da im objasnim šta znači korišćenje faula kad nismo u bonusu. Mi to ne radimo i to je veliki problem. Završilo se tako što smo imali tri faula, a oni dali tri poena pred kraj prvog poluvremena. Protiv iskusnog tima kao što je Milano se greške plaćaju. Imamo i mi neki maksimum, ali možemo pametnije i bolje. Svaka čast Milanu na završnici“, rekao je Obradović.

Osvrnuo se i na svoj tim:

„Pokušavam da sve što imam da kažem timu da to kažem na terenu i svlačionici. Uvek ću da stojim iza igrača. Sve analize ostaju za nas. Uvek se radi o timu, a ne o jednom igraču. Bilo je dobrih stvari, pričao sam i posle utakmice sa SC Derbijem, to je gotovo, okrećemo se utakmici sa Bolonjom. Ovo je tek šesta, a ima 60 utakmica. Radićemo pa ćemo videti dokle ćemo da dođemo. Nošeni smo bili publikom, hvala joj još jednom i nadamo se da će nastaviti tako da nas podržavaju“, istakao je Obradović.

Potom je, na pitanje da li će biti pojačanja, istakao:

„Ja bi trebalo da se vratim u pripremni period. Tamo sam bio bez ijednog plejmejkera. Dante je bio na turneji, ali je imao probleme. Uvek smo imali jednog igrača. Madar došao sa priprema reprezentacije i ja sam probao da ga odmorim. Krenuli smo u sezonu a da nismo imali adekvatan pripremni period. Aleksa je takođe van tima, a on je bitan. Smailagić takođe fali. Igračima verujem, večeras su pokazali ono sto imaju u nekim trenucima“, istakao je Obradović.

BONUS VIDEO Potez Papapetrua o kom će se još dugo pričati

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar