Foto: EPA-EFE/Miguel Angel

Željko Obradović, trener Fenerbahčea i najtrofejniji stručnjak u istoriji evropske košarke, jedna je od najtraženijih osoba poslednjih nedelja.

“Razlog što u poslednje vreme nisam izašao u javnost je trenutna situacija kroz koju svi prolazimo zajedno. Pre svega, nadam se da će vas moje reči sve pronaći u dobrom zdravlju, a onima koji se bore, želim brzi oporavak”, kaže Obradović.

PROČITAJTE JOŠ

Šef stručnog štaba Fenerbahčea je nekoliko dana po prekidu Prvenstva Turske, kao ogromna većina sportskih radnika širom sveta, došao u adomovinu, ali je veza sa turskim gigantom stalno otvorena.

“Od trenutka kada je sezona suspendovana i kada smo stali sa treninzima, u stalnom sam kontaktu sa našim generalnim direktorom i sa njegovim saradnicima, zajedno sa članovima stručnog štaba i igračima našeg kluba. Pre svega, najvažnije za mene je da su svi zaposleni i njihove porodice zdravi. Potpuno sam svestan koliko je trenutna situacija ozbiljna i zbog toga održavam bliske kontakte sa svima kako bismo zajedno mogli da procenimo šta je najbolje da učinimo.

Proteklih dana mnogo se dezinformacija i glasina provlačilo u javnosti oko Željkovog statusa u Fenerbahčeu.

“U vezi sa sopstvenom situacijom, hteo bih da napomenem neke stvari. Ja sam glavni trener Fenerbahčea do juna 2020. godine i sve što radim u ovoj trenutnoj situaciji je s fokusom na najbolji interes Fenerbačea. Što se tiče produžetka ugovora, moram da napomenem da nisam razgovarao ni sa kim iz kluba, niti sa bilo kojim drugim klubom. Do sada nije bilo ponuda. Takođe, hteo bih da istaknem činjenicu da u životu imam princip da nikada neću razgovarati ni sa jednim drugim klubom dok sam pod ugovorom sa trenutnim. Sve informacije u kojima se moje ime odnosilo na bilo koji drugi klub, osim mog trenutnog, jednostavno nisu istina ili, odzvolite mi da to nazovem lažnim vestima. Da budem jasan i precizan, moj prioritet za sledeću sezonu biće da ostanem glavni trener Fenerbahčea i to je moja poruka koju želim da podelim isključivo sa navijačima Fenerbahčea”, dodao je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar