Foto: Starsport

Saša Obradović, trener Crvene zvezde, kao glavne razloge poraza od Efesa naveo je razliku u individualnom kvalitetu i manjak energije u odbrani.

Njegovi izabranici prosečno su igrali na manje od tri dana u ovom mesecu i ostali su bez snage protiv rivala iz Istanbula, u 10. utakmici u novembru.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je očigledno da nismo mogli da držimo visok ritam odbrane posle ovog zgusnutog rasporeda. Nismo energijom ispratili utakmicu i to je najveći razlog poraza“, rekao je Obradović.

Zvezdi su nedostajali Lengston Hol i Džoni O’Brajant, dok je Efes slavio (75:64) bez četvorice standardnih aduta, među kojima je i povređeni Vasilije Micić.

„I pored silnih kadrovskih problema, oni su dobar tim, imaju dobre igrače. Mogli smo da vidimo pravi kvalitet od igrača poput Larkina, Simona, Moermana. Na kraju je presudio njihov čist kvalitet“, smatra trener srpskog evroligaša.

Obradović nije želeo da traži opravdanje u umoru ili nedostatku igrača.

„Ne bih previše voleo da tražim izgovore, svi imaju probleme. Svakako da bismo sa dva igrača više mogli da pružimo ozbiljniji otpor. Dobro je da sledi pauza i nešto lakši raspored, ne u smislu protivnika, već u smislu putovanja“, zaključio je Obradović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar