Željko Obradović
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Željko Obradović je od povratka u Partizan postao jedna od najvećih košarkaških tema današnjice. Gotovo iz dana u dan saznajemo nove informacije o putu srpskog stručnjaka, ali i o detaljima po dolasku u Humsku.

PROČITAJTE JOŠ

Pričao je Obradović i o ugovoru koji je 1994. godine potpisao sa Realom iz Madrida.

Ipak, kako je „kraljevski klub“ uvek imao najviše ambicije, jedna klauzula se odnosila i na osvajanje titule šampiona Evrope. Ni u jednom trenutku Obradović nije ustuknuo pred ovim izazovom.

„Bio sam u Beogradu kada je ponuda stigla. Moj prijatelj, menadžer, me je pozvao i rekao da ponuda postoji i da je uslov da budem prvak Evrope. Rekao sam ‘Dogovoreno’. Pitao me je zašto pristajem, odgovorio sam mu da je svejedno i da potpišem na pet godina, ako ne budem najbolji u Evropi, oni će me oterati. Motivacija mi je bila da budem u klubu kao što je Real, a da pritom imam 34 godine. Proveo sam tamo tri fantastične sezone, bio prvak Evrope, uzeli smo tada Saporta kup, pandan sadašnjem Evrokupu. Bio sam zadovoljan“, rekao je Obradović za magazin „Trener“.

Nije zaboravio ljude koji su popločali njegov put ka zvezdama.

„Neizmerno sam zahvalan profesoru Nikoliću i Dudi Ivkoviću na svemu što su uradili za mene. Pomogli su mi da postanem treneri čovek kakav jesam. Imali su veliki uticaj na moju karijeru, plus Dragan Kićanović koji je imao hrabrost da me predloži upravi Partizana. Hrabrost i vizija koju je malo ko imao.“

Pojasnio je i šta je rekao igračima na prvom sastanku po dolasku u klub.

„Radimo i na edukaciji igrača. Na prvom treningu sam im rekao ‘Momci, vi ste obukli dres Partizana i to nemojte da zaboravite. Vi ste igrači Partizana i na terenu i van. Šta god da bude prva vest biće da je igrač Partizana uradio to i to’.“

BONUS VIDEO Željko Obradović o svom kumu Dušanu Ivkoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar