Saša Obradović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pandemija koronavirusa nije jača od renomiranog seminara za košarkaške trenere pod nazivom Beogradska košarkaška Klinika.

Devetnaesto izdanje jednog od najprestižnijih i najkvalitetnijih trenereskih seminara u svetu, koje od 2001. godine sa velikim uspehom organizuje Udruženje košarkaških trenera Srbije, ove godine imaće samo izmenjenu formu, ali podjednako velik značaj kada je edukacija struke u pitanju.

„Nismo smeli i hteli da dozvolimo da izgubimo kontinuitet u radu i prekinemo tradiciju Klinike koja ima veliki ugled u svetu. Pronašli smo rešenje, obezbedili smo najbolje moguće domaće predavače i odlučili da snimimo predavanja koja ćemo tokom licenciranja za narednu sezonu, koja po regionima kreću od sledećeg vikenda, podeliti svim našim članovima“, objašnjava generalni sekretar UKTS Strahinja Vasiljević.

Na Klinici će biti pet predavača…

„U pitanju su Saša Obradović, Dejan Milojević, Vladimir Jovanović, Aleksandar Glišić i Marko Ćosić, kojima dugujemo veliku zahvalnost, i na ovaj način sa Klinikom spojili smo i seminar za trenere mlađih kategorija Trenerski dani ‘Borivoje Cenić'“, rekao je Vasiljević.

Trener Crvene zvezde Saša Obradović pripremio je predavanje na temu „Trening KK Crvena zvezda u pripremnom periodu“, dok je nekadašnji strateg Mege Dejan Milojević obradio temu „Obuka visokih igrača za igru pik-en-rol.

Novi šef struke Mege Vladimir Jovanović govorio je „Tehničko-taktičkom razvoju igrača“, dok je sručnjak u radu sa mlađim kategorijama Aleksandar Glišić imao predavanje na temu „Usavršavanje osnova grupne taktike napadau radu sa mlađim kategorijama“.

Nekadašnji kondicioni trener košarkaške reprezentacije Srbije i profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, Marko Ćosić, objasnio je „Metodiku kompleksnog zagrevanja u treningu košarkaša“.

Udruženje košarkaških trenera Srbije nije zapostavilo ni izdavaštvo i za sve članove je spremilo veliki poklon. Reč je o knjizi pod nazivom „Vežbe elemenata tehnike u košarci“ koja je prevashodno namenjena trenerima mlađih kategorija.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar