Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Košarkaši Asvela osvojili su titulu šampiona Francuske pošto su u petoj, odlučujućoj utakmici pobedili Monako 84:82.

Saša Obradović, trener Monaka i Danilo Anđušić, jedna od njegovih „prvih violina“, ostali su beez titule u dramatičnoj završnici meča, završenog u korist Asvela.

PROČITAJTE JOŠ:

Asvel je do pobede stigao posle produžetaka, a u momentima kada se „lomilo“, Alfa Dijalo je promašio slobodno bacanje, što je učinio i Okobo na 1,6 sekundi pre kraja.

Imao je 2+1 situaciju, nije realizovao penal i obezbedio je Asvelu produžetak.

Meč je završio sa 20 poena, sedam skokova i devet asistencija, pa mu se malo šta može zameriti. Anđušić na drugoj strani nije igrao.

Vilijam Hauard je imao 15 poena i devet skokova, dok je Jusufa Fal imao 14 poena.

U Monaku se istakao Majk Džejms sa 16 poena i deset skokova, Dijalo je imao 14 poena i šest skokova, Dvejn Bejkon je imao 14 poena i osam skokova, a Donatas Motiejunas 11 poena.

Asvel je mogao i pre napete završnice da reši pitanje pobednika. Poveo je rano 26:13, završio je poluvreme sa deset poena viška – 43:33.

U drugom delu je Monako uspeo da se vrati serijom poena, Džejms je svom timu pomogao da dođe i do prednosti od četiri poena u četvrtoj četvrtini.

Ni to nije bilo sve, pošto se u serijama igralo i u produžetku. Prvo Asvelova od pet poena, onda i Monakova od šest.

Sve dok Majk Džejms nije morao van igre, Monako je imao šanse da pobedi i kada je ubojiti Amerikanac izašao, pitanje pobednika je bilo rešeno.

BONUS VIDEO: Slavlje košarkaša Zvezde nakon osvojene titule prvaka Srbije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar