Novak Đoković Foto:Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Spreman za završni udarac.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je na konferenciji za medije pred početak Završnog turnira u Torinu, da se nada da će sezonu krunisati na pravi način.

Đoković će igrati u nedelju, 12. novembra od 21 sat protiv Danca Holgera Runea u prvom kolu Zelene grupe na Završnom turniru sezone u Torinu.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovo je pored grend slemova, najveći turnir u našem sportu. Osam najboljih igrača se takmiči tokom cele godine, da se kvalifikuje na završni turnir. Jedini turnir koji ima grupnu fazu, veoma mi je poznato šta znači igrati ovde i u ovim uslovima. Prošle godine sam bio perfektan, pet od pet. Nadam se da ću sezonu krunisati na pravi način. Cilj mi je da sezonu završim kao broj jedan i za to mi fali samo jedna pobeda, a kao pozitivna posledica svega toga da osvojim turnir, istakao je Đoković.

U prvom meču Zelene grupe u nedelju od 14.30 časova sastaće se Italijan Janik Siner i Grk Stefanos Cicipas.

Mečevi prvog kola Crvene grupe na programu su u ponedeljak, 13. novembra. Od 14.30 sati igraće Španac Karlos Alkaraz i Nemac Aleksandar Zverev, dok će se od 21 čas sastati Rusi Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Plasman u polufinale obezbediće po dva najbolja tenisera iz obe grupe. Srpski teniser je večeras sa svojim timom odradio trening u Torinu.

Đokoviću će ovo biti 16. nastup na Završnom turniru sezone. On je osvajao Završne turnire 2008, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2022. godine.

Đokoviću će biti neophodna samo jedna pobeda da obezbedi poziciju broj jedan na ATP rang listi na kraju sezone, rekordan osmi put u karijeri.

BONUS VIDEO Izjava Đokovića pred Završni masters

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar