Foto: instagram.com

Košarkaši Filadelfije izgubili su od Vašingtona sa 122:114, pa im je propala prva prilika za trijumf u plej-ofu, trenutno je 3-1.

PROČITAJTE JOŠ

Fila je bila na pragu maksimalnog trijumfa od 4-0, ali je povreda Džoela Embida dala krila Vizardsima.

Jokićev MVP protivkandidat proveo je samo 11 i po minuta na parketu, a do povrede, ubacio je osam poena uz šest skokova i dve asistencije.

Na kraju, Bil je bio najbolji u Vašingtonu sa 27 poena, Hačimura je ubacio 20, Vestbruk je dodao 19 poena, 21 skok i 14 asistencija.

Statistika deluje lepo za Rasela, ali je imao i samo tri pogotka iz igre iz čak 19 šuteva, promašio je sve četiri trojke.

Ipak, to nije uticalo na krajnji ishod, u Vizardsima je još dobar doprinos imao bivši košarkaš Partizana Bertans sa 15 poena i četiri skoka.

Što se Embida tiče, ukoliko se utvrdi da se radi o ozbiljnijoj povredi, to može ozbiljno ugroziti ambicije ekipe, ali i samog Kamerunca da dođe do MVP priznanja.

Nikola Jokić je apsolutni favorit, ali bi i povreda rivala dodatno pojačala šanse Somborca. Uostalom, Embid je već doživeo jednu povredu zbog koje je propustio veliki broj utakmica.

Sa druge strane, Juta je protiv Memfisa povela sa 3-1, novi trijumf doneo je 120:113 za Džezere.

Mičel je ubacio 30 poena, Klarkson 24, Morant je imao 23 poena uz 12 asistencija i šest skokova, ali nije imao podršku vrednu nove senzacije.

Dobro se držao Memfis i ovaj put, uspeo je da istopi dvocifrenu razliku i priđe na 104:106, da bi onda Juta rešila pitanje pobednika serijom 10:2.

Plej-of se nastavlja i naredne noći, između utorka i srede, kada su na programu četiri utakmice.

Bruklin i Boston igraju u 1.30, Denver i Portland u 3.00, u 4.00 se sastaju Finiks i Lejkersi, u 22.00 je novi meč Jute i Memfisa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare