Foto: Fiba.basketball

Stali već na prvom koraku.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske poražena je od Finske u Rijeci rezultatom 81:79, i tako je ostala bez šanse za plasman u drugu fazu ovog takmičenja.

Kada je Slovenija sa 84:81 savladala Šveđane, Hrvatska je dobila šansu da se pobedom domogne trećeg mesta i plasira dalje, ali je umesto toga usledio debakl.

Već na samom početku je bilo jasno da će biti teško, pošto je Finska povela 14:2, Hrvarska uspela da smanji na 21:17, ali su Skandinavci ponovo u drugoj četvrtini otišli na 35:23.

No, treća četvrtina je protekla u znaku Hrvatske kja je minus od 11 poena postepeno smanjivala, da bi u jednom momentu preko Ivice Zupca i Bojana Bogadnovića došla do preokreta, 61:57.

U završnih deset minuta čuvali su tu prednost, išli čak i do osam poena viška (78:70), ali je od tog momenta Finska napravila seriju od 8-1, pre nego što je Lauri Markanen pogodio trojku na 4.3 sekunde pre kraja.

Imali su Hrvati šansu da sa slobodnih bacanja dođu do izjednačenja, ali je Zubac promašio oba, pa je ostalo 81:79. Hrvatska je tako nakon šest mečeva završila takmičenje kao četvrta sa 1-5, dok su dalje prošle Švedska sa 2-4 kao trećeplasirana, Slovenija sa 4-2 na drugom mestu, i lider grupe, Finska, sa 5-1.

Kod Hrvatske je najefikasniji bio Bojan Bogdanović sa 21 poenom (5/16 iz igre), Ivica Zubac je dodao takođe 21 (9/12 iz igre) i 8 skokova, a Mario Hezonja upisao je 13 (5/14 iz igre). Kod Finaca je Markanen imao 19 poena (7/15 iz igre) i 7 skokova, a iskusni Sasu Salin upisao je 14 poena.

BONUS VIDEO Trenutak kad je nestalo struje u Čairu na utakmici Srbija – Belgija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare