Foto: EPA/ANDREW GOMBERT

Vlasnik Njujork Niksa Džejms Dolan, pozitivan je na testu na koronavirus, saopšteno je iz rukovodstva ovog kluba.

Prema izvorima bliskim Niksima, ističe se da je Dolan trenutno u samoizolaciji u mestu Hamptons, pošto su mu ranije tokom nedelje potvrdili da je zaražen koronavirusom.

Iz uprave franšize iz Njuorka ističu da njihov vlasnik „ima veoma blage simptome“ i da nastavlja da rukovodi operacijama kluba iz svoje sadašnje baze.

Dolan (64), koji je takođe vlasnik NHL ekipe Njujork Rendžers, nije prisustvovao poslednjim utakmicama košarkaša Njujorka pred odlazak na prinudnu pauzu, zbog proglašenja pandemije koronavirusa.

Reč je bila o gostovanjima Vašingtonu i Atlanti. Gledao je meč 8. marta u „Medison Skver Gardenu“ protiv Detroit Pistonsa koji su kasnije potvrdili da je njihov košarkaš Kristijan Vud jedan od deset igrača koji su bili pozitivni na testu.

Ranije tokom dana, Dolan je postigao dogovor da isplati svojim radnicima do 3. maja sva zaostala primanja, a u to ime je izdvojio 2,3 miliona dolara.

On je takođe nedavno ponudio da „Medison Skver Garden“ ustupi gradu u slučaju potrebe da se tu smeste oboleli od koronavirusa, ali je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio to odbio.

Nijedan igrač Njujork Niksa nije bio pozitivan na testu na koronavirus, a trenutno su svi raspušteni svojim kućama i ne treniraju do daljnjeg.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram