Foto: Tanjug/AP Photo/Kathy Willens

Činjenica je da Amerikanci nemaju problema sa koronavirusom u svojim klubovima kao što je to slučaj u pojedinim evropskim, ali ni kod njih virus ne miruje.

PROČITAJTE JOŠ:

Tako je NBA objavila u četvrtak da je od 30. decembra testirano 498 igrača i da su otkrivena četvorica zaražena koronom.

Ostali koji pauziraju zbog virusa, poput Kevina Durenta, to rade zbog rizičnih kontakata zbog kojih svakako dobijaju karantin.

„Svi čiji su se testovi vratili kao pozitivni su izolovani i ne mogu da igraju dok im se ne ukine izolacija koju određuje NBA i Asocijacija igrača u skladu sa zdravstvenim uputstvima Centra za zaštitu i prevenciju od bolesti“, navodi se u saopštenju najjače košarkaške lige na svetu.

Da podsetimo, NBA je prošlu sezonu završila u takozvanom „mehuru“. Tada su svi igrači i timovi premešteni u Diznijev svet u Orlandu na Floridi i tamo su igrali iza zatvorenih vrata od kraja jula do sredine oktobra.

Bez posebnih odobrenja niko od igrača i pratećeg osoblja nije mogao da izlazi van i tokom tog perioda NBA nije beležila zaražene koronom, jer je rizičan kontakt sveden na minimum. Šampioni su u takvim okolnostima bili Los Anđeles Lejkersi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar