EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Američki košarkaš sa španskim pasošem Lorenco Braun rekao je šta je presudilo na putu do zlata.

Foto: Nova.rs

Braun je ovog leta postao deo španske reprezentacije i okitio se titulom na Evrobasketu, gde je bio deo idealne petorke.

PROČITAJTE JOŠ:

Španija je pobedila Francusku 88:76 u nedelju uveče i osvojila četvrto najsjajnije odličje od 2009. do sada.

„Jesam. To je bio moj prvi cilj i došao je uz mnogo pokušaja, uradili smo to. Kao što sam rekao, trpeo sam kritike zbog ko zna čega. Čini mi se da je zbog jezičke barijere i zemlje, ne znam šta se dešavalo, ali na kraju na terenu pričamo istim jezikom i nema veze koje ste boje i iz koje zemlje dolazite – svi smo ljudi i svi smo braća, tako da, neka osvajanje ove zlatne medalje govori samo za sebe“, rekao je Braun posle titule.

Na pitanje koje reči će najviše koristiti da bi proslavio veliki uspeh, kratko je odgovorio da će ćutati.

„Ne koristim nikakve reči sada, samo ću se smejati, zavaliti pozadi i uživati u ovome što trenutno radim“.

Do sada nije uspeo da ovlada španskim jezikom, ali je obećao da će to učiniti.

„Naučio sam mnogo španskih reči do sada, ali ne mogu da ih spojim, još uvek. Ali znate šta, imam učitelja španskog i sledećeg leta ću govoriti tečno“, kazao je Braun, pre nego se prebacio na učinak stručnog štaba na čelu sa Serđom Skariolom.

„Ovaj stručni štab je neverovatan. Za svaku utakmicu je sve bilo savršeno isplanirano za svakog od nas. Nismo bili najkrupniji tim i najtalentovaniji tim, ali timski rad je na kraju pobedio. Petlja. Ovi mladi momci se dobro znaju, dozvolili su mi da dođem ovde, da igram onako kako znam, radim ono što radim, da budem deo onoga što rade toliko godina – neverovatan je osećaj“.

Foto: FIBA

Rudi Fernandez ga je oduševio kao vođa ekipe, podmlađene brojnim talentovanim igračima.

„Sve. Taj tip je igrao kroz povrede, pričao je sa svima i vodio je i na terenu. Vraćao nas je kad je trebalo, bacao se po terenu i pokazao je toliko liderstva sa 37 godina. Voli svoju zemlju tako mnogo i žrtvovao je svoje telo za ovo zlato i veoma sam ponosan što sam deo onoga što je do sada radio“.

Pričao je i da su Bo Kruz (izmišljeni lik iz serije „Hasl“ koga glumi Huančo Ernangomez) i Huančo Ernangomez izjednačeni po kvalitetu, a onda je naveo i da mu je drago što će otići u Tel Aviv da se priključi timu.

BONUS VIDEO: Španci su opet prvaci Evrope, četvrto zlato od 2009.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar