Foto: Starsport

Mladi košarkaš Nikola Topić novi je igrač Crvene zvezde, objavio je košarkaški menadžer Miško Ražnatović.

Topić je u dosadašnjem delu sezone blistao u ekipi Mege, samo nekoliko meseci nakon što je bio MVP Evropskog prvenstva za košarkaše do 18 godina.

PROČITAJTE JOŠ:

Bio je i kapiten tog tima koji je u Nišu pobedio Španiju u finalu i okitio se zlatom, a nagoveštaj da će Topić biti u timu Zvezde je bio i njegov dolazak na Zvezdin novogodišnji koktel u ponedeljak uveče. Međutim, potvrda je stigla nešto kasnije od menadžera.

„Kako ulazimo u potpuno novu godinu ovo bi možda moglo da označeno kao fotografija meseca. Misija uspešna, Nikola Topić je spreman da igra Evroligu“, napisao je Ražnatović.

Topić je ove sezone do sada bio jedan od najboljih igrača Mege sa 18,6 poena po meču i 6,9 asistencija uz 3,7 skokova.

Nikola je u Megi igrao kao pozajmljeni košarkaš Zvezde, koja je pre nekoliko dana ostala bez Šabaza Nejpira. Sa Amerikancem se sporazumno rastala, pa je ostalo upražnjeno mesto na poziciji plejmejkera.

Pored toga Jago dos Santos nije ispunio očekivanja, čini se da stagnira kako sezona odmiče, pa Milošu Teodosiću treba kvalitetnija podrška na poziciji „jedinice“.

Topić je već pokazao da može da igra dobro i na seniorskom nivou, a upravo je protiv Zvezde odigrao jedan od najboljih mečeva sezone kada je imao 21 poen.

BONUS VIDEO: Top 10 poteza utakmice Makabi – Crvena zvezda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare