Srpski košarkaš Nikola Topić kaže da je zadovoljan što je naš nacionalni tim prošao u finale Evropskog prvenstva do 18 godina.

Srbija je u subotu uveče u Nišu savladala Nemačku sa 65:54 i time je obezbedila medalju i borbu za zlato u kom će se sastati sa Španijom (nedelja, 20.30).

PROČITAJTE JOŠ:

Topić je bio najefikasniji u srpskom timu sa 16 poena i četiri asistencije, dok su Bogoljub Marković i Pavle Nikolić imali po 11 poena.

„Jeste to nekako bio cilj na početku. Naporno smo radili mesec i po dana smo se spremali za ovo i mislim da smo zaslužili. Odličan nam je turnir, ali posao nije završen, imamo još tu jednu utakmicu i da probamo da uzmemo to zlato“, rekao je Topić posle meča.

Za skeniranje Španije do sada nije bilo previše vremena u detalje, pa su pred stručnim štabom i igračima duga 24 sata.

„Videćemo sutra Španiju, danas smo pripremali Nemce i na tome nam je bio fokus tako da ćemo sutra da vidimo njih“, kaže Topić.

Navijače je zabrinuo njegov pad u drugom poluvremenu i bolna grimasa na licu posle čega je delovalo kao da je reč o povredi.

Nikola je ušao u tunel ka svlačionici sa ledom na kolenima i uverava da srećom nije ništa ozbiljno.

„Dobro je, nije ozbiljnije“, kratko je zaključio Topić, dok je jedno vreme iza njega bio Marković koji se šalio sa saigračem praveći zanimljive grimase.

BONUS VIDEO: Selektor „orlića“ imao samo jednu rečenicu pred finale za zlato: „Košarka se vraća kući“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar