Nikola Mirotić i Kevin Panter
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Saga dolaska prerasla je u sagu nedolaska, pa se sada polemiše o razlozima zbog kojih nije došlo do potpisivanja ugovora, iako jeste do dogovora.

Partizan je otkrio da je došlo do sastanka sa Nikolom Mirotić u Tivtu na kom su bili trener Željko Obradović, sportski direktor Zoran Savić, te predsednik kluba Ostoja Mijailović.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-beli tvrde da ni u jednom trenutku „nisu ugrozili finansijsku sigurnost prilikom raskida u tom trenutku aktuelnog ugovora“ sa Barselonom, te da su zvanični pregovori počeli nakon raskida.

Klub je prihvatio sve uslove Mirotića.

„Ovim putem napominjemo da su se uslovi nekoliko puta menjali, ali da je klub uvek nalazio način da ih ispuni i potpisan trogodišnji ugovor pre nekoliko dana pošalje na potpis Nikoli Mirotiću“, stajalo je u saopštenju Partizana.

Partizan je tražio od Mirotića da otkrije identitet ljudi koji su mu pretili.

„Ovom prilikom KK Partizan želi da napomene kako je pre petnaestak dana Nikola Mirotića dao reč treneru Obradoviću a potom i predsedniku Mijailović, direktoru Saviću i kapitenu Panteru da će postati igrač Partizana. Takođe, klub želi da napomene kako se nakon toga još nekoliko puta raspitivao oko toga koje će još igrače crno-beli dovesti“, tvrdi Partizan.

Kevin Panter
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Crno-beli su naveli da su reagovali i da su poručile Mitroviću da nema razloga za bojazan od dolaska u Srbiju i navode da je Aleksandar Vučić lično zvao košarkaša da mu to saopšti.

„U javnosti su se pojavile brojne informacije o tome da određene osobe prete Nikoli Mirotiću i da postoji bojazan za njegovu bezbednost ukoliko postane košarkaš Partizana.

Predsednik Mijailović, sportski direktor Savić i trener Obradović su nekoliko puta uveravali igrača da nema razloga za zabrinutost i da je više nego dobrodošao u Srbiju.

Takođe, klub je odmah kontaktirao najviše državne organe kako bi i najsitnija sumnja bila otklonjena. Ovom prilikom, KK Partizan se zahvaljuje predsedniku Republike Srbije, Aleksandru Vučiću koji je lično uputio poziv igraču i potvrdio da je bezbednost njega i njegove porodice garantovana u Srbiji i da su oni dobrodošli“, naveo je Partizan uz tvrdnju da postoje dokazi u vidu elektronske pošte ili poruka.

BONUS VIDEO Izlazak igrača Partizana na drugi meč finala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare