Nikola Kalinić, Crvena zvezda i oproštaj navijača
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Zanimljiv odgovor na pitanje ko je najbolji igrač regiona.

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić kaže da je uvek stvar izbora i ugla gledanja kada se biraju najbolji pojedinci u kolektivnim sportovima.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaje da je duža pauza u ovom periodu bila neobična, ali i da je prijala njemu i saigračima da zaleče povrede i spreme se za polufinale ABA lige.

Prvoplasirana Zvezda iz regularnog dela ABA sezone nije igrala meč od 23. aprila.

U kojoj meri je to prijalo timu, pokazaće se 12. maja u prvom meču polufinala protiv Cedevita Olimpije.

„Jeste pomalo čudna situacija sa dužom pauzom, ali ne mogu da kažem da nam negde nije prijala pre svega da malo odmorimo, da pokušamo da zalečimo neke povrede, i da se lepo spremimo, skautiramo protivnika i uđemo u te mečeve potpuno spremni. Počinje najvažniji deo sezone – nije ostalo još mnogo 10-15 utakmica i sada pravimo bazu za ta najvažniji juriš! Prvi deo je prošao u manjem odmoru, a drugi… znate trenera Radonjića: trening, trening, trening, trening“, kaže Kalinić za klupski sajt.

Nikola Kalinić, Zek Ledej
Nikola Kalinić, Zek Ledej; Foto: Marko Djokovic/Starsport.rs ©

Krilni igrač je podsetio na neke nesrećne okolnosti koje su pratile ekipu, poput povrede Arona Vajta u predsezoni, ali i druge povrede i koronavirus.

„Možemo biti zadovoljni, u svakoj utakmici smo bili dostojan protivnik, imali smo velikih pobeda, nekih poraza, ali zaista mislim da je sve ovo što smo učinili neki ‘plafon’ da sve iznad toga nije možda bilo realno“, navodi Kalinić.

U ekipi koja je krojena za odbranu titule u ABA ligi i što bolju konkurentnost u Evropi, Kalinić je proglašen najboljim igračem regiona.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Individualne titule i nagrade prijaju, ali ništa ne menjaju, niti vrede ako se ne okitiš trofejima! Igrali smo kao ekipa čvrsto, timski. To nas je krasilo ove sezone, izbor za MVP je uvek kontroverzan, svako ima svoje favorite, ako se gleda učinak ekipe koja je prva na tabeli to je jedna strana, ako se gleda individualni učinak nekih igrača u sezoni onda su to Brajs Džons ili Kamenjaš“, priznaje Kalinić.

Prebacio se zatim i na tim Cedevita Olimpije koji je bio veoma dobar i čvrst.

„Izuzetno iskusni, kvalitetni i talentovani. Želimo da ih uvedemo u naš ritam, da igramo našu igru. Pokazali su ove sezone da mogu svakoga da pobede. Moramo da odigramo koncentrisano i čvrsto. Format u kome se u polufinalu igra na dve pobede, i vrlo je jedostavno, nema velikog prostora za grešku“, jasan je Kalinić.

BONUS VIDEO: Kalinićev koš protiv Cedevita Olimpije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar