Foto: Screenshot Youtube Bllen

Još jedna odličan partija mladog srpskog košarkaša.

Možda Nikola Jović još uvek nije završio srednju školu, ali igra kao da bi trebalo da slavi 10 godina mature.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je još jednom odigrao odlično u trijumfu Majamija nad Hjustonom sa 118:110. Proveo je na terenu 23 minuta (najviše u ovom predsezoni) i upisao je 15 poena uz 12 skokova i četiri asistencije. Dobio je nešto više slobode da šutira nego na prethodnim mečevima (jer je imao odlične procente iz igre), ali je pogodio tek četiri od 12 šuteva iz igre, odnosno dve trojke iz osam pokušaja.

Sve ovo pokazuje da Srbin polako dobija sve više poverenja od Erika Spolstre koji je sada odlučio da mu da veću minutažu da bi video šta bi mogao da očekuje od njega. Po mišljenju mnogih Jović je bio najbolji akter meča u redovima Majamija, iako je najefikasniji bio Maks Strus sa 24 poena (7/15 iz igre, 5/10 za tri).

Jović je imao nekoliko sjajnih poteza koji samo pokazuju koliko je zapravo veliki talenat.

Već sada se pokazuje da je specijaltet Jovića postala transformacija iz odbrane u napad (ukradena lopta, a onda polaganje na drugu stranu), ali i postavljanje igre nakon bloka koji otvara saigračima dovoljno prostora za trojku ili prodor u reket.  Komentatori su bili oduševljeni načinom na koji šutira, pa su nekoliko puta insistirali koliko je to lep izbačaj.

Sa druge strane u redovima Hjustona je zaigrao i Boban Marjanović, ali samo na sedam minuta. Nije šutirao iz igre, a sakupio je dva skoka.

Džalen Grin postigao 24 poena za Roketse uz četiri skoka i pet asistencija.


NBA predsezona, 11. oktobar

Šarlot – Vašington 107:116

Klivlend – Filadelfija 97:113

Majami – Hjuston 118:110

Denver – Finiks 107:105

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar