Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Nije uspela ekipa Majamija da sruši Filadelfiju u prvoj utakmici plej-ina, ali je u drugom pokušaju pred svojim navijačima savladala ekipu Čikago Bulsa sa ubedljivih 112:91 i kao poslednji tim Istoka izborila mesto u plej-ofu.

Tamo ih čeka najbolji tim lige Boston u repritzi finala Istočnme konferencije, a ostaje da se vidi koliko će moći da im pomogne prva zvezda Džimi Batler kojeg nije bilo ni u duelu sa Bulsima.

PROČITAJTE JOŠ

Lidersku ulogu protiv Čikaga preuzeo je mladi šuter Tajler Hiro koji je ubacio 24 poena, ali impresivna je bila činjenica da je imao i 10 skokova i devet asistencija id a je došao na korak do tripl-dabla.

Sjajan je bio i ruki Haime Hakez koji je dodao 21 poen uz po šest skokova i asistencija, Lav je ubacio 16 poena, Adebajo 13, Nikola Jović je 26 minuta iskoristio za pet poena, šest skokova i dve asistencije. Šutirao je 2/6 iz igre, 1/4 za tri poena a izbeo je i potez večeri koji je oduševiop sve u dvornai uključujući i komentatore u prenosu.

On je zaustavio kontru Čikaga i prvu zvezdu ekipe Kobija Vajta kada je doleteo iz pozadine i smečovao loptu daleko od koša.

Izdvaja se i jedno atraktivno dodavanje u stilu slavnog imenjaka Jokića za Hakeza , na kraju je i došao do +/- statistike od plus 17.

Na drugoj strani, Derozan je imao 22 poena, Vučević 16 poena i 14 skokova, Vajt je dodao 13 poena, a Grin 12

Poveo je Čikago sa 11:6, pa je serija Majamija od 19:0 pokazala već ko ide dalje. Dvocifrenu razliku je Majami samo jednom ispustio, na početku trećeg perioda, ali je i tada pokrenuta velika serija i na pauzu pred poslednju deonicu ušlo se sa +22 za tim Erika Spolstre.

Bilo je i maksimalnih 29 razlike za Hit, koji sada ide na Boston, tim koji je imao najbolji ligaški učinak ove sezone, a taj par ukršta se sa Klivlend – Orlando. Sa druge strane su parovi Niks – Filadelfija i Milvoki – Indijana.

Na Zapadu, Oklahoma ide na Pelikanse, pa na bolje iz Klipers – Dalas. Drugi deo kostura čine Denver – Lejkers i Minesota – Finiks.

BONUS VIDEO Najbolji potezi Vanje Marinković protiv Virtusa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare