Nikola Jokić i Rudi Gober Juta Denver
Foto: Tanjug/AP Photo/Rick Bowmer)

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa najoštećeniji je igrač sudijskim odlukama, tokom poslednja dva minuta u NBA ligi.

Oven Filips, američki novinar sastavio je spisak igrača i zasnovao ga na NBA izveštajima iz poslednja dva minuta mečeva i zaključio da su se o Jokića sudije ogrešile čak 14 puta.

PROČITAJTE JOŠ:

Poznato je koliko se često Nikola buni kod sudija, zbog čega dobija tehničke greške, a u pojedinim situacijama bio je i isključivan zbog protesta.

On se bavi isključivo statistikama i u poslednje vreme posvetio je pažnju odlukama arbitara.

Zbog toga je u tekstu pod naslovom „I vi biste se žalili“, podsetio da je Jokić dobio tehničku na meču sa Bruklinom, iako je bio u pravu, jer ga je Džo Haris faulirao.

Igrao se poslednji minut utakmice, a Bruklin je vodio 120:119. Jokić je krenuo na šut, Haris ga je zakačio i NBA je dan kasnije priznala da je bio faul na šutu.

„Haris je kasnio da stane u dobru poziciju i pravi kontakt sa Jokićevom rukom i telom što utiče na Jokićev pokušaj šuta“, navodi se u izveštaju.

Treba napomenuti da se ovo odnosi na poslednja dva minuta, u kojima je bilo do tri poena razlike, one tesne koje je Denver igrao.

S obzirom na to da je Jokić bio akter svih mečeva svog tima, svakako je bio u takvim situacijama češće od drugih igrača, ali činjenica da drugi najoštećeniji igrač jeste Rudi Gober sa upola manje spornih odluka, definitivno bode oči.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Owen Phillips (@owenlhjphillips)

Pojedini podaci pokazuju da je Srbin najoštećeniji košarkaš od 2015, ali bitno je i to što uzorak ovakvih situacija nije posebno veliki.

Filips ne tvrdi da sudije „mrze“ Jokića, pa ga zato oštete, jer je činjenica da je bilo i odluka koje su mu išle u korist, a bile su takođe pogrešne.

Ipak, pojedine zvezde poput Džejmsa Hardena to klatno pogrešnih odluka sudija po pravilu navlače na svoju stranu i u svoju korist, zbog čega će Jokić, iako favorit za MVP-ja još morati da radi i stekne još veće ime kako bi stekao ozbiljniji „kredit“ kod arbitara.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar