Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu)

Nikola Jokić bio je ključni faktor u pobedi Denvera nad Golden Stejtom sa 89:86.

Pri 88:86, Jokić je izblokirao zicer za izjednačenje i ugasio nadu Voriorsa da mogu na svom parketu barem do produžetka.

Srpski centar je postigao 22 poena, ostvari 18 skokova i pet asistencija, a nakon meča su njegovom partijom bili oduševljeni Ajzea Tomas i Sten van Gandi.

PROČITAJTE JOŠ

Najpre je Van Gandi govorio o tome kako se meč promenio u poluvremenu.

„Bili su potpuno drugi tim, pogotovo u drugom poluvremenu. U prvom ih je Denver razbio unutra, a u drugom su udvajali Jokića, imali odličen rotacije, imali sjajan intezitet pri promenama, bilo je teško Denveru da postigne poene“.

Tomas je  govorio o ključnoj grešci Golden Stejta u završnici.

„Ne želite da izazovete Jokića na obruču da izjednačite meč, a imate Karija na otvorenog na strani. Mislim da je Portis trebalo da doda Kariju, on bi uzeo šut, a šanse su da bi verovatno pogodio“, poručio je Tomas.

„Jokiću je bilo drago da ima priliku da se iskupi za izgubljenu loptu koja im je dala priliku iz tranzicije. Ranije je isto to radio i ovog puta je bio tu“, iskren je Van Gandi.

Zatim se nadovezao.

„Ne postoji ništa što ovaj momak ne može. Njegovo dodavanje je… Ne možete da osporite da može da nadmudri svakog kada ima loptu, morate da ostanete između svog igrača i koša ili će vas rasklopiti. Kada hoće da doda, a nema otvorenog čoveka on će sam otvoriti poziciju sa korakom unazad.“

Zatim je analizirao nekoliko situacija u kojima je Jokić briljirao, a osvrnuo se i na komentar Melouna da je Jokić možda i najbolji defanzivni centar lige.

„Majkl Meloun je rekao da je Jokić u idealnoj defanzivnoj petorci, možda je to predaleko s obzirom na druge centre, ali je svakako unapredio igru.“

Odgovorio je i Tomas.

„Možda nije u idealnoj defanzivnoj petorci s obzirom na parametre koje rangiramo, kao što su blokade. Ali je on on odličan defanzivac kada je ona postavljena, kao što je bio Lejmbir. Bio je sjajan bloker, ali je i zatvarao sredinu, terao te da uzimaš teške šuteve, a onda kupio lopte.“

Van Gandi je izvukao i jednu zanimljivu statistiku.

„Čak ima prosečno tri skoka više nego prošle, MVP sezone, gotovo 14 po meču. To je čovek koji nema mnogo saigrača, Marej se još nije vratio, Majkl Porter Junior. Eron Gordon je bio napolju, Pi Džej Gordon jedan od najboljih rezervi je povređen, a Jokić ih sve nosi do pete pozicije Zapadne konferencije zato što je ovaj momak i dalje u vrhu MVP trke.

BONUS VIDEO Anketa u Somboru – građani o Nikoli Jokiću

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar