Foto: Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey

Nikola Jokić, najbolji košarkaš zapadne konferencije NBA lige goruća je tema u košarkaškoj Srbiji, dok se u Americi uglavnom još uvek čude kako su Los Anđeles Lejkersi dozvolili da onako potonu.

A potonuli su u finalu Zapada jer su ih Jokićevi Denver Nagetsi „počistili“ sa 4:0 i otišli su u veliko NBA finale.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo čekaju Majami Hit ili Boston Seltikse, a svi u danima nakon istorijskog uspeha Denvera, prvog takvog za 46 godina, dele fotografije malog Nikole

Poznata je fotografija nasmejanog Jokića iz automobila, Amerikanci masovno dele i njegov citat sa Fejsbuka od pre 11 godina: „Oće neko na basket“.

Međutim, sliku koju je malo ko video, postavio je košarkaš Marko Popadić. Fotografija je nastala 1998. godine u Somboru, kada je Nikola imao tri godine.

Već tada je, premda je odmalena razvijao i ljubav prema konjima, pokazao i sklonost prema košarkaškoj lopti.

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели Marko Popadić (@___p0p__)

„Slika je nastala ’98. godine u maloj sali hale ‘Mostonga’ u Somboru. Sa porodicom sam živeo u Somboru u periodu od’ 95. do ’99, jer je majka Vesna igrala rukomet za Sombor Dunav, a otac Miša bio Strahinjin trener u kadetskoj selekciji KK ‘Sombor’. Stalno smo gledali njihove utakmice i čekali poluvreme da istrčimo na teren“, priča Popadić, a prenosi RTS.

Popadić kaže da mu je Nikolin brat Strahinja bio „omiljeni Jokić“, odnosno omiljeni košarkaš iz očevog tima, dok Nemanju pamti kao uvek nasmejanog.

„Fotku sam slučajno pronasao u porodičnom sportskom albumu koji majka čuva. Za Nikolu se odavno znalo, još iz juniorskih dana da je čudo. Nisam iznenađen njegovim partijama, jer prateći ga sve ove godine za njega ne postoje granice“, rekao je Marko.

Popadić je igrao za Crvenu zvezdu, Tamiš i Smederevo, a bio je i u inostranim klubovima u Italiji, Španiji, Grčkoj, Mađarskoj i Sloveniji.

U Zvezdi je igrao u vreme kada je Dragan Šakota bio trener u prvom mandatu dok su u klubu igrali Milan Gurović, Pero Antić, Vuk Radivojević i Tadija Dragićević, između ostalih. Godinama kasnije, Jokić je debitovao za Megu, zaobišao je i Zvezdu i Partizan i postao najbolji košarkaš planete.

„Voleo bih da osvoji prsten i ubeđen sam da hoće, jer ne vidim ko će da ga zaustavi. Uz dužno poštovanje svim našim bivšim i sadašnjim košarkašima, Nikolu je najlepše gledati. To je umetnost“, zaključio je Popadić.

Jokić u finalu NBA lige čeka boljeg iz finala istočne konferencije u kom Majami Hit trenutno vodi protiv Boston Seltiksa sa 3:1 u seriji. Veliko finale NBA lige počinje prvog dana juna.

BONUS VIDEO: Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar