Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Denver Nagetse u derbiju NBA lige sa 102:100, a srpski centar Nikola Jokić ponovo je odigrao neverovatan meč i upisao je 129. tripl-dabl u NBA karijeri. Stigao je i do velikog jubileja, pošto je tokom ovog meča postigao svoj 14.000 poen u dresu Nagetsa.

Jokić je za 40 minuta na terenu imao 36 poena, upisao 17 skokova i 10 asistencija, ali je propustio priliku da bude heroj pošto je promašio šut za pobedu.

Imao je Denver pet sekundi za poslednji napad, Jokić je dobio loptu na polovini terena, odbrana Klipersa ga je „oterala“ do trojke sa lakta, šutirao je Srbin i promašio.

PROČITAJTE JOŠ

Trener Denvera Majk Meloun je tokom sredine četvrte četvrtine uleteo na teren i izvređao sudije. Ekspresno je isključen, ali nije mogao da prođe preko odluke arbitara, te je besan napustio teren.

Denver je poražen iako je sjajno ušao u ovaj meč, a nakon prve deonice imao je čak 11 poena prednosti (31:20).

Klipersi su ipak uhvatili momentum i vođeni Polom Džordžom do poluvremena stižu čak i do prednosti (53:49).

Bilo je mnogo žestokih faulova, euforičnih slavlja Klipersa za svaki koš u vođstvu, naročito početkom treće deonice.

Sudije su izgubile kontrolu nad utakmicom i zbog toga je već tada Meloun nekoliko puta besneo.

„Topio“ je minus Klipersa Jokić tokom celog drugog poluvremena i uspeo je uz pomoć Kentavijusa Kaldvela-Poupa meč da uvede u dramatičnu završnicu.

Od zaostatka od 90:79 na manje od dva minuta do kraja, Jokić je bacanjima spustio minus na samo poen (98:97). Delovalo je da je isključenje Melouna zbog prigovora dalo rezultat i posle trojke Srbina za minus dva imao je tim napad i za prednost, ali se Eron Gordon okliznuo.

Klipersi su zatim promašili, ali nažalost i Jokić nije bio precizan na samom kraju utakmice.

Jokića je pratio Gordon sa 18 i Kaldvel-Poup sa 16 poena, dok je u Klipersima bio najefikasniji Džordž sa 28 ubačenih koševa.

Zbog ovog poraza, Denver (53-24) je izgubio prvo mesto na tabeli Zapada, sada je prvoplasirana Minesota (53-23), dok Klipersi (48-28) čvrsto čuvaju četvrto mesto.


NBA – REZULTATI

Dalas – Atlanta 109:95

Majami – Filadelfija 105:109

Njujork – Sakramento 120:109

Hjuston – Golden Stejt 110:133

L.AKlipers – Denver 102:100


Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Denver Nagets vs Klivlend Kavalirs – hajlajts

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar