Foto: AP Photo/Brandon Dill

Magija o kojoj će da se priča.

Nikola Jokić i Denver Nagetsi ostvarili su i drugu pobedu na startu nove NBA sezone. Oni su slavili na teškom gostovanju Memfisu rezultatom 108:104. Reklo bi se, još jedan dan u kancelariji.

Ali, da to ne bude obična pobeda, pobrinuo se Nikola Jokić koji je iz svog beskonačnog šešira sa trikovima izvadio još jedan da se o njemu priča danima.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolji košarkaš sveta je prilikom jednog izvođenja auta sa sopstvene polovine je poslao pas u vidu rakete za zakucavanje Erona Gordona iza leđa odbrane.

Nešto što je samo po sebi teško izvodljivo i kada si bliže košu, Jokić je izveo jednom rukom skoro preko celog terena.

Snimak se vrti po društvenim mrežama, a navijači ne prestaju da se oduševljavaju majstorijom srpskog košarkaša.

Jedan navijač je otišao i korak dalje.

„Kao totalni obožavalac Džoela Embida mogu ponosno da sednem i kažem da je Nikola Jokić najbolji dodavač među centrima svih vremena. Mislim da o tome čak ni ne može da se diskutuje. Ovaj potez nije sa ove planete. Istinski sumanuto. Ne mogu da prestanem da ga gledam“.

Iako je Embid u košarkaškom smislu neprijatelj Nikole Jokića u trci za zvanje najboljeg što je narativ koji protežira i američka javnost, ni fanovi velikog rivala ovu magiju nisu mogli da mu ospore, a znali su često da ga napadaju za svakakve gluposti.

Toliko je bio dobar njegov potez, da možete da ga pogledate još jednom iz drugog ugla.

BONUS VIDEO Majstorija Ognjena Dobrića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar