Džamal Marej i Nikola Jokić
Džamal Marej i Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Nikola Jokić, MVP NBA liga i najbolji igrač Denvera, nije mogao da pomogne saigračima u porazu od Čikago Bulsa (114:108), pa su Nagetsi upisali i treći vezani poraz.

PROČITAJTE JOŠ

Kada na terenu nema Jokića i Majkla Portera Juniora i kada je Džamal Marej sada već hronično odsustan zbog dugog oporavka od povrede, Denver kao da nema dovoljno napadačke snage.

Kao nikada do sada postalo je jasno koliko je Nagetsima neophodno da rezervisti igraju na visokom nivou, kako bi uopšte bili konkurentni.

Treći vezani poraz polako podiže pritisak timu koji je stigao do prave rezultatske agonije jer osakaćen povredama teško da može da pobeđuje u nizu.

Srpski centar je čitav meč presedao na klupi za rezervne igrače, a nije ni postojala mogućnost da zaigra.

Zapravo, u ovom trenutku se ne zna ni kada će se vratiti na teren. Meč je gledao u društvu Mareja, a u krem odelu sa crnom rolkom privukao je veliku pažnju košarkaških navijača.

Jokić je na desnog šuterskom zglobu nosio longetu što svedoči da povreda nije toliko bezazlena kao što se isprva mislilo i da mu je barem neophodno mirovanje. Za sada nije poznato kada se može očekivati njegov povratak na teren.

Zek Levin je odigrao sjajno u trijumfu Čikaga, pa je susret završio sa 36 poena (od toga 12 u četvrtoj četvtini), te pet skokova i četiri asistencije, a pratio ga je Demar Derozan sa 26.

U Denveru je očekivano odgovornost preuzeo Eron Gordon koji je stigao do 28 poena (rekord sezone), devet skokova i četiri asistencije, a VIl Barton je sa 23 poena, četiri skoka i tri asistenciju uz Fakunda Kampaca (16 poena) zaokružio listu dvocifrenih u Nagetsima.

Denver je u rotaciji imao samo devetoricu košarkaša, a još jednom se potvrdilo da Nagetsi ne mogu da slave ukoliko rivalu dozvole više od 100 poena. Za sada imaju svih šest poraza u tim situacijama.

 

NBA rezultati

Subota

Šarlot – Indijana 121:118

Detroit – Golden Stejt 102:105

Boston – LA Lejkers 130:108

Bruklin – Orlando 115:113

Milvoki – Oklahoma 96:89

Nju Orleans – LA Klipers 94:81

Denver – Čikago 108:114

Finiks – Dalas 112:104

Sakramento – Toronto 89:108

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Jokić izludeo centra Bulsa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar