Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Džef Grin, aktuelni šampion NBA lige, otkrio je nepoznatu priču u vezi sa prošlosezonskim saigračem, Nikolom Jokićem.

Grin i Jokić su sa Denver Nagtesima prošle sezone osvojili šampionski prsten pobedivši Majami Hit sa 4:1 u finalnoj seriji NBA lige.

„Olakšao mi je igru… Imao sam 37 godina, video da ne mogu da igram izolaciju i jedan na jedan, tako da mi je Jokić baš tada pomogao – uvek bi me pronašao nekako. Tako je sa svima u Denveru i sada. Nisam mnogo morao da radim za poene, samo bi mi Jokić rekao gde da budem i našao bi me. Spolja ne vidite koliko je košarkaški inteligentan, kako je usporio igru i kontrolisao je kako želi. Učinio je igru lakšom za sve nas“, ispričao je Džef Grin u podkastu „Run It Back“, gde je želeo da svima približi zašto je Somborac zapravo pravi MVP.

Pročitajte još

Potom je bio upitan da ispriča jednu nepoznatu priču o Jokiću.

„Nikola Jokić je takav kakav je, stoji mu taj nadimak Džoker, voli da se šali… A verujte, to sa konjima je istina! Išli smo negde na gostovanje, recimo da je to bilo protiv Klivlenda, a Jokić ustaje u pet ujutru i vozi dva sata samo da vidi konje. Istina je i ono što je rekao da je spreman da ode kući posle osvajanja titule da bi samo bio sa konjima. Preklinjali smo ga da ostane i ode sa nama na žurku u Las Vegas i ostane dan više kako bismo proslavili. Morate da ga volite jer ima i druge strasti sem košarke. Cenite to, ne možete da veruje da je toliko lud za konjima“, dodao je Grin.

Jokiće će gotovo izvesnon osvojiti svoju treću MVP nagradu u karijeri. Proglašenje najkorisnijeg igrača lige je u noći srede na četvrtak.

Džef Grin je ove sezone nastupao za Hjuston Roketse.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar