Samo jedan novinar nije smatrao da je Nikola Jokić jedan od pet najboljih igrača u NBA ligi (doduše, i sama liga ga je stavila u drugu petorku, ali smo saznali to tek kasnije). Jedino jedan čovek nije dao nijedan jedini bod Jokiću u borbi za MVP titulu.

Dugo su se mnogi pitali ko je tako nešto uradio, a onda je naprasno otkriven identitet tog novinara zahvaljući Harisonu Vindu, novinaru iz Denvera.

PROČITAJTE JOŠ

U pitanju je Mark Džekson, nekadašnji trener Golden Stejt Voriorsa (što čini stvar utoliko gorom), koji je izgradio tim koji će osvojiti četiri šampionska prstena nakon što ga je na klupi zamenio Stiv Ker.

On je tokom 1997. godine bio i najbolji asistent lige, a bio je i deo Ol-star meča 1989. godine. Ipak, analitičar ne samo da se obrukao izborom, već i načinom na koji se pravdao.

Učinio je da mu se sada rugaju širom Amerike zbog odluke da dvostruki MVP ne dobije nijedan jedini poen.

„Greška. Jedna stvar sa kojom moraš da živiš. Grešiš, živiš sa tim. Nisam tip koji to radi zbog klikova ili da bih bio u trendu. Apsolutna greška koju sam napravio. Razmišljam: Kako sam napravio tu grešku?“, poručio je Džekson što deluje potpuno neverovatno i više kao sramno pravdanje. Naime, glasao je redom za Džoela Embida, Janisa Adetokumba,  Džejson Tejtuma i pazite sad, Šej Gildžus-Aleksandera i Donovana Mičela.

Bolje je da je rekao da Jokić po njemu to priznanje ne zaslužuje i da ga je nekako opravdao nego što tvrdi da je greška.

Ipak, da bi uverio sve da je u pitanju zaista greška odlučio je da sam predloži da mu se oduzme pravo glasa i to nakon što se izvinio Denveru.

„Greška. Jedna stvar sa kojom moraš da živiš. Grešiš, živiš sa tim. Nisam tip koji to radi zbog klikova ili da bih bio u trendu. Apsolutna greška koju sam napravio. Razmišljam: Kako sam napravio tu grešku?“

To nije bilo dosta, pa se zbog omalovažanja Jokića oglasio i na Tviteru.

„Napravio sam iskrenu grešku sa MVP glasanjem. Izvinjavam se Denver Nagetsima i Nikoli Jokiću. On je ne samo legitimni MVP koji je zaslužio moj glas, nego i jedan od najboljih ikada. Opet se izvinjavam“, napisao je Džekson.