Foto: AP Photo/Jack Dempsey

Setite se samo kako je izgledala slika i glasanje kada se birao MVP regularnog dela sezone.

ESPN je podelio anketu u kojoj traži od svojih pratilaca da izaberu najboljeg košarkaša u najjačoj ligi na svetu i većina njih je označila Nikolu Jokića.

PROČITAJTE JOŠ:

Od oko 33.000 ljudi koliko je učestvovalo do sada, čak 72,2 posto njih biralo je srpskog centra, Džimi Batler je drugi sa 12,7 posto, Džejson Tejtum je treći sa 8,4 posto i Džoel Embid je poslednji, četvrti u izboru sa 6,6 posto.

Ova anketa se radi da bi se dodelile godišnje nagrade ESPY, a Jokić se našao u konkurenciji za najboljeg košarkaša, dok je Novak Đoković u konkurenciji za najboljeg sportistu, a Denver Nagetsi za najbolji tim primera radi.

Nagetsi su postali šampioni NBA lige prvi put u svojoj istoriji, a Nikola Jokić je kroz čitav plej-of imao skoro tripl-dabl prosek.

Zbog toga su ga posle pobeda u serijama sa Minesotom, Finiksom, Lejkersima i na kraju Majamijem, analitičari naširoko hvalili kao najboljeg igrača u ligi.

Samo nekoliko nedelja ranije, Džoel Embid je mnogim analitičarima bio najbolji bez dileme, utrkivali su se da ga hvale i tako je i izabran za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone.

Jokić je u plej-ofu pokazao da je ipak bolji, ali nije bilo očekivano da će margina biti ovako velika i da će toliko „oduvati“ konkurenciju, ponajviše Embida.

Tejtumov Boston je stao na pragu velikog finala NBA lige, preko kog je svoju ekipu Majamija preveo Džimi Batler.

Batler je tokom čitavog plej-ofa vukao Majami, pobeđivao je redom favorite za titulu i na kraju nije mogao praktično ništa protiv Nagetsa, dok je Embid stao u polufinalu zapadne konferencije, gde su Seltiksi bili jači.

BONUS VIDEO Nikola Jokić na konferenciji za novinare pred veliko finale NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar