Foto: Tanjug/AP Photo/Matt York

Košarkaši Denvera imali su MVP-ja NBA lige u svojim redovima, ali ne i adekvatan pristup ostatka igračkog kadra protiv Finiksa u 2. meču polufinala plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ

Finiks je pobedio Denver sa 123:98 i poveo sa 2-0 pred selidbu serije u Kolorado, a ispostavilo se i da je odluka da Nikola Jokić primi MVP trofej upravo u Denveru pred svojim navijačima pun pogodak.

Ovde bi se taj utisak pokvario utakmicom u kojoj je Jokić bio najbolji pojedinac sa 24 poena, 13 skokova i šest asistencija za 29 i po minuta, a parirao mu je Buker sa 18 poena i 10 skokova.

Ipak, ispostavilo se da ovde Finiks ima veću širinu igračkog kadra i da je protiv Krisa Pola ipak daleko potrebniji Džamal Marej, kog nema zbog povrede.

Kris Pol je suvereno dirigovao i razigravao, meč je završio sa 17 poena i 15 asistencija, usput ne izgubivši nijednu loptu.

Ejton je dodao 15 poena i 10 skokova, dok su drugi strelci Denvera bili tek Milsap i Porter sa po skromnih 11 poena.

Samo je Barton prebacio dvocifren broj sa preskromnih 10 poena, pa ne treba da čudi debakl u kom je bilo i +31 za Finiks.

Štaviše, u jednom trenutku je i statistika sve pokazala, Jokić je imao 24 poena, 13 skokova i šest asistencija kada su svi ostali starteri zajedno imali 26 poena, 11 skokova i četiri asistencije (Kampaco, Rivers, Gordon i Porter).

Naredni meč igra se u subotu u 4.00 po našem vremenu, Denver će biti domaćin i tada će primiti NBA priznanje.

Na ovaj meč izašao je u majici koja je ismejala sve koji su sumnjali u njegov karijerni put.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar