Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Dugo, baš dugo je Nikola Jokić čekao da ima pravu podršku na parketu u dresu Denvera i konačno je došao i taj trenutak.

Nikola Jokić je odigrao prvi meč od Evropskog prvenstva, a u NBA predsezoni je Denver poražen od Oklahome sa 112:101.

PROČITAJTE JOŠ

Obično je u ovim mečevima rezultat u drugom planu, a najbolje se to videlo na primeru Jokića koji prosto rečeno nije ni želeo da šutira.

Proveo je na parketu tek 15 minuta i 16 sekundi i postigao je samo dva poena, ali je pokupio i pet skokova i tri asistencije. Aleksej Pokuševski je postigao pet poena uz šest skokova i dve asistencije za 20 minuta provedenih na parketu, a pauzu između dve sezone (Tander mu zabranio da igra za Srbiju) iskoristio je da unapredi fizičke elemente, te je nabacio i čitavih 10 kilograma mišića.

Ovaj period pripreme je ključan da se Majkl Meloun uveri koliko može da očekuje od igrača koji će uglavnom imati epizodne role u novoj sezoni.

Ono što je navijačima najviše nedostajalo je čuveni pik en rol Jokića i Džamala Mareja koji nakon godinu i po dana pauze opet igra košarku. Nakon jedne takve akcije Jokić je podelio dodavanje bez gledanja. Samo je želeo da pokaže da magija nikada nije nestala.

Marej je odigrao malo više od 14 minuta, upisao je 10 poena uz po dva skoka i asistencije, dok je Majkl Porter Junior upisao 12 poena.

Dobra vest za Denver je i što je novo pojačanje Diandre Džordan pokazao da bi na njega i te kako moglo da se računa, pa je postigao osam poena uz šest skokova, Braun i Smit su dodali po sedam, dok je Bouns Hajland stao na šest.

Nagetsi su sve karte bacili na ovu NBA sezonu, o čemu je još tokom juna govorio i Majkl Meloun. Trener je zahtevao od sportskog menadžmenta igrače sa kojima može da napadne titulu po principu „sad ili nikad“ i već početak godine izgleda znatno drugačije.

U prošloj predsezoni je Jokić morao da igra i kao plejmejker zbog povreda mnogih igrača, a sada je odmah radio ono što najbolje zna.

Ovo je ujedno prvi pripremni meč Denvera, a slede dueli protiv Čikago Bulsa (8. oktobar), Finiks Sansa (11. oktobar), LA Klipersa (13. oktobar), dok je generalna proba protiv Golden Stejt Voriorsa zakazana za 15. oktobar.

Denver novu sezonu otvara duelom sa Juta Džezom 20. oktobra.

Jokić je dve godine uzastopno bio MVP najbolje lige na svetu, a do sada je odigrao 527 utakmica i u proseku beležio 19,7 poena, 10,4 skoka i 6,2 asistencije.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar