Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

MVP dobio pažnju koju zaslužuje.

Nikola Jokić iz večeri u veče nastavlja da briljira na terenima NBA lige. Aktuelni MVP ozbiljan je favorit da na kraju sezone odbrani titulu najboljeg igrača lige, a čini se i da konačno počinje da dobija pažnju u medijima koju zaslužuje.

Iako se sam Nikola Nikada nije previše trudio da bude zvezda i van terena, mediji dugo nisu njegov učinak na terenu pratili na adekvatan način.

#related-news_0

Zato je na zvaničnom sajtu NBA lige osvanuo kratak film posvećen još uvek zvanično najboljem košarkašu planete pod imenom “NBA Exclusive: Nikola Jokic“.

U tom filmu prikazan je njegov razvoj od treniga u Somboru do ovoga što je postao danas.

Jokić igra verovatno najbolju sezonu u karijeri gde desetkovane Nagetse cele sezone vuče ka leđima ka plej-ofu, gde prosečno postiže 26,1 poen, 13,7 skokova i 8,1 asistenciju, uz 18 tripl-dabl učinaka.

„Mislim da mi je ovo najbolja sezona u karijeri. Tim igra dobro, što je najvažnija stvar“, izgovara u jednom trenutku Jokić, a zatim sledi pregled njegovih maestralnih poteza.

Podsetili su u filmu i da je Jokić izabran tek kao 41. pik i da niko nije od njega očekivao da dostigne ovaj nivo.

„U prve dve godine sam dosta žurio, brzao… Ali sam brzo skupio iskustvo i počeo sam da igram na svoj, usporen, način“, otkrio jesrpski košarkaš.

On je otkrio i da pre dolaska u Ameriku nije mogao da uradi nijedan sklek i kao je izgledao njegov život dok je boravio u Megi.

„Samo sam igrao video-igrice i pio koka-kolu. To mi je bio život“.

Do kraja filma možemo videti i transformaciju u velikog asa, i šta su o njemu govorili Eron Gordon, Džoel Embiid, LEbron Džejms i trener Majk Meloun.

Film možete pogledati na zvaničnom sajtu na linku OVDE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar