Foto: Tanjug /AP Photo/Ashley Landis)

Fasciniran srpskim košarkašem.

Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi su odavno obezbedili plasman u veliko finale NBA lige i čekaju rivala dok se Boston i Majami žestoko bore za drugo mesto.

PROČITAJTE JOŠ

Mnogi se pitaju da li će prevelika pauza odgovarati Denveru ili će ih izbaciti iz takmičarskog ritma. Tim Legler, bivši NBA igrač, a sada analitičar na ESPN-u, veruje ipak da će Denver svakako dobiti finale, ko god bude bio preko puta.

Pre svega zato što, vrlo jasno to kaže, Jokića ne možeš da čuvaš.

“On je tako jedinstven. Ne zanima me ko će da pobedi na Istoku, Denveru ide titula, a razlog je taj što ne postoji igrač, odbrambena šema ili količina defanzivne energije koja će da utiče na Jokića. Njega to jednostavno ne dotiče“, počinje Legler nešto stručniju analizu u šou Dena Petrika.

Zatim je krenuo da detaljnije obrazloži na šta je mislio.

“Perfektan je kada treba da izvuče najviše iz svog tela, svoje veličine. Kontroliše igru u svom tempu. I manipuliše protivničkim odbranama poenterskim, ali i plejmejkerskim sposobnostima. Šta god da protivnički trener smisli, Jokić će poslednji da se smeje“.

On je na plastičan način to objasnio.

“Staviš manjeg, atletskog tipa da ga čuva: Jokić će da učini da izgleda smešno, jer će prosto da ga sahrani veličinom i kontaktom. Staviš nekog dugajliju, pa, moraće da ga juri po terenu dok ovaj igra pikove i popove i izvlači se na spoljnu liniju i na kraju će čuvar da se oseti kao riba na suvom“.

Za kraj je potom sve sumirao.

“Nema te odbrane koju možeš da smisliš. Čak i u večerima kada ne šutira dobro – a te su baš retke, jer su mu procenti sjajni – i dalje je on najvažniji igrač na parketu. On je taj koji kontroliše igru, u toj meri da ne mogu da se setim nijednog drugog igrača te veličine koji je mogao da radi sve ono što Jokić radi“, završava Legler.

BONUS VIDEO Najmlađi i najstariji fanovi našeg NBA košarkaša se pitaju: Da li je Nikola Jokić gospodar prstena?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar