Foto:TOM PENNINGTON / Getty images / Profimedia/MATTHEW STOCKMAN / Getty images / ProfimediaJason Miller / Getty images / Profimedia

Sve su pokrenuli komentari američkog analitičara.

MVP trka u NBA ligi ove godine donela je veliki broj polemika i svađa američkih analitičara koji ne prestaju da osporavaju učinak srpskog košarkaša Nikole Jokića.

Kendrik Perkins, bivši košarkaš i danas NBA analitičar, nastavio je da se bruka pre nekoliko dana, pošto je optužio Jokića da „budži“ statistiku kako bi došao do tripl-dabl učinka.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, u Jokićevu odbranu stao je bivši košarkaš Džej Džej Redik, a u emisiji „First Take“ čiji je voditelj poznati američki novinar Stiven A Smit nastala je nova svađa između Redika i Perkinsa.

„Stivene ne želim da uvredim tebe ni ‘First Take’. Mislim da je ova emisija jako vredna i čast mi je što sam svaki dan za ovim stolom, zaista jeste. Ali ono čemu smo upravo prisustvovali je problem sa emisijom. Kreiramo mišljenja koja u realnosti ne postoje. Implikacija da su beli glasači koji glasaju rasisti i favorizuju bele igrače je problem“, rekao je Redik, nakon čega ga je Perkins prekinuo i dodao:

„Nisam, nisam, nisam, nisam“, ponavljao je i na kraju glasno dodao: „Ja iznosim činjenice, to su činjenice“, dok je Redik odmah uzvratio:

„Da, to si mislio. Svi znamo šta si mislio pre neki dan, svi znamo šta si mislio ovoga puta“, nakon čega je Stiven A. Smit prekinuo ovu raspravu.

Perkins već duže vreme smatra da MVP priznanje treba da ponese grčki košarkaš Janis Adetokumbo.

„Kada se pogleda ko je osvajao MVP nagradu od 1990. godine, samo tri momka nisu bila u Top 10 po broju poena. To su Stiv Neš, Jokić i Dirk Novicki. Šta ti momci imaju zajedničko? Ostaviću to ovde, pa sami razmišljate o tome. Uostalom, recimo samo da je u obe sezone kada je podizao MVP nagradu Jokić bio u Top 5 po ukupnom broju poena, šesti jedne godine po prosečnom broju poena, a jedne deseti. Novicki je prosečno bio 11. po broju poena, ali peti po ukupnom broju poena. Dakle, već taj deo je sporan i to i te kako“, rekao je Perkins tada, a ovo su komentari koji su naterali Redika da pobesni.

Nikola Jokić je prvi ovosezonski favorit za MVP titulu, a prosečno beleži 24,4 poena uz 11,8 skokova i 10 asistencija.

BONUS VIDEO Denver na krilima Jokića posle produžetka savladao Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar