Foto: Tanbjug/AP Photo/Michael Wyke)

Nikola Jokić će morati da pronađe način kako da razbudi saigrače.

Srpski centar ne uspeva da podigne ekipu nakon što se povredio Džamal Marej, pa je tim već doživeo peti poraz i trenutno ima negativni odnos (4-5) od tog momenta.

PROČITAJTE JOŠ

Denver je bio u seriji od 10 pobeda zaredom protiv Hjustona, ali su Roketsi pobedom sa 105:86 stigli do toga da imaju tri poraza zaredom. Denver je završio grupu sa učinkom 2-2 u okviru NBA Kupa, dok je Hjuston sada stigao do 2-1. Još uvek nije poznato ko će iz ove grupe putovati za Las Vegas.

Jokić je bio apsolutno dominantan, do te mere da je stigao do rekorda sezone. Postigao je čak 38 poena (najefikasnija partija ove sezone), a uz to je dodao i 19 skokova i osam asistencija. Ipak, u noći u kojoj su Nagetsi šutirali iz igre 33,7 odsto, u noći u kojoj je Eron Gordon šutirao 0 od 12 za dva poena nikakav drugi ishod osim poraza nije mogao da bude viđen.

Ime Udoka, strateg Hjustona, pojasnio kako su igrali odbranu na Jokiću.

„Čuvali smo Jokića jedan na jedan i pazili na sve ostale. Fokusirali smo se na to da isključimo sve ostale i to je dobro radilo. Te tri vezane pobede su postignuće. Učićemo iz toga i nastaviti da rastemo. Takođe, ovo je pobeda protiv aktuelnih šampiona“, rekao je Udoka.

Majkl Meloun, trener Denvera, nije imao nikakvu dilemu kako vidi učinak Denvera na gostujućem terenu (1-4) – „Razočaravajuće“.

Pokušao je sa drugačijim igračima sa klupe da probudi tim, ali su mu rezervisti doneli tek 10 poena.

„Moraš da doneseš nešto kada dolaziš na žurku“, kratko je poručio Meloun.

Poslednji pokušaj Denvera da se vrati bio je početkom četvrte četvrtine kada je stigao do 81:75, ali nakon toga je Hjuston odgovorio trojkom Džastina Holideja i odbio taj nalet.

NBA rezultati

Subota

Njujork – Majami 100:98

Toronto – Čikago 121:108

Hjuston – Denver 105:86

Indijana – Detroit 136:113

Milvoki – Vašington 131:128

Minesota – Sakramento 111:124

Golden Stejt – San Antonio 118:112

LA Klipers – Nju Orleans 106:116

BONUS VIDEO Novi tripl-dabl Nikole Jokića nedovoljan za pobedu u Orlandu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar