Bacali su i "sudoperu" na Nikolu Jokića, ali mu ništa ne mogu
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Košarkaši Denvera pobedili su Portland sa 126:95 uz dobru partiju Nikole Jokića, kome je i 25 minuta bilo dovoljno za dabl-dabl.

Naš košarkaš je ubacio 12 poena uz 11 skokova i osam asistencija – malo je nedostajalo za tripl-dabl u prilično ograničenoj minutaži, koja je uobičajena za ovakve pripremne mečeve.

PROČITAJTE JOŠ

Milsap je odskočio sa 18 poena, Marej sa 16, a Kovington je predvodio Portland sa 15.

Zanimljvo je da je ovaj put Bol iskoristio pet minuta za čak 10 poena i šest skokova, šansu je dobio i Vlatko Čančar, pet minuta je pretvorio u pet poena i dva skoka.

Fakundo Kampaco, od kog se dosta očekuje, ipak ovaj put nije dobio veću priliku, odigrao je devet minuta, promašio dva šuta i zabeležio tri asistencije.

Jusuf Nurkić se ispromašivao (3/10 iz igre) i došao je do skromnijih sedam poena uz osam skokova, a Denver je bio nemilosrdan od početka.

Već na kraju 1. perioda su Nagitsi imali +17, a završna razlika bila je velikih +31.

Srpskoj publici zanimljiva je još bila utakmica Oklahoma – Čikago, u kojoj su Bulsi bili bolji sa 124:103.

Vajt je dominirao sa 27 poena, Horford je bio adut Oklahome sa 15, a naš Aleksej Pokuševski je imao 22 minuta na parketu.

To mu je donelo sedam poena, sedam skokova i dve asistencije – iako je šut bio nešto slabiji (2/11), Pokuševski je pokazao raznovrsnost i da može biti adut u skok igri, od njega su u tom segmentu na meču bili bolji samo Porter (12 skokova) i Markanen (9). Usput, stigao je da „zalepi“ i dve blokade nekadašnji košarkaš Olimpijakosa.

U preostala dva meča, Lejkersi su nadigrali Finiks (112:107) uz 23 poena Kuzme, Horton Taker dodao je 18, Lebron se zadovoljio sa 14 minuta i 11 poena.

Niksi su pobedili Klivlend sa 100:93, Rendl je predvodio njujorški tim sa 18 poena, toliko je imao i Dramond u Klivlendu, uz 14 skokova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar