Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Nikola Janković, bivši centar Partizana i MVP ABA lige za sezonu 2016/2017 ponovo je zadužio opremu Mege.

Janković je potpisao ugovor do kraja sezone u ABA ligi, čime se vratio u klub za koji je nastupao 2015/2016, kada je bio jedan od najzaslužnijih za plasman ovog kluba u finale plej-ofa.

PROČITAJTE JOŠ...

„Srećan sam zbog svog povratka u Megu u kojoj sam napravio svoje prve seniorske uspehe. Od tada je prošlo pet godina, a u međuvremenu je klub još više porastao i stigao do novih visina. Ovo je za mene poznat sistem, sjajni su uslovi za napredak igrača, a ja ću dati sve od sebe na treninzima i na utakmicama kako bi tim ostao u dobrom ritmu i nastavio da se kreće u pravom smeru“, rekao je Janković na predstavljanju.

Ovaj 206 centimetara visoki centar rođen 1994. godine karijeru je započeo 2012. godine u Belgiji, gde je igrao za Šarlroa i Pepinster, da bi 2015. stigao u Megu i ekipu predvodio do osvojenog Kupa Radivoja Koraća i plasmana u finalu plej-ofa ABA lige.

Potom je iz Mege otišao u Olimpiju gde je postao MVP za sezonu 2016/2017, potom je igrao za Sakariju iz Turske, španski Estudijantes, da bi poslednjeg dana 2018. godine potpisao za Partizan, u kom je igrao do kraja sezone 2020/2021, da bi dolaskom Željka Obradovića na klupu tima iz Humske izgubio mesto.

Po odlasku iz Partizana otišao je u Podgoricu, gde je igrao ABA 2 ligu, pre povratka u Megu.

Bonus video: Maljković o Aleksandru Vučiću, reakciji u Hrvatskoj i pomoći države srpskom sportu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare