Marko Kešelj FotoDragan MujanNova.rs

Marko Kešelj je u velikom novogodišnjem intervjuu za Nova.rs "premotao" brojne anegdote iz igračke karijere, a jedna se posebno izdvaja.

Drugog januara, na Nova.rs moći ćete da pročitate intervju sa Kešeljem koji je trenutno potpredsednik KK Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi put, za naš portal je ispričao i nezaboravne momente iz Đirone, gde je dobro osetio kako izgleda kada se naruši autoritet Svetislava Pešića i kada se sazreva u mladim, ludim godinama.

„Evo da premijerno ispričam anegdotu iz Španije. Tamo smo bili kao ekipa koja ima veliki budžet, bili su četvrti, peti u španskoj ligi, igrali Evrokup. I ja sam tu kao mlad, klinac ali sam otišao sa očekivanjima. Ovde sam davao po 20 poena i bio sam jedan od bitnijih u Megi. Sad prelazim na sledeći nivo gde ja u svojoj glavi nisam mogao da skontam zašto ja sad ne igram ni minut. Ili me puste dva minuta pred kraj. Jer, ti na treningu biješ se sa tim momcima i tamo ubaciš neku trojku. Učestvuješ u igri, a onda dođe utakmica i ne mogu da prelomim u glavi. Tu je bio Gasol, pa Deril Midlton, pa Butsi Tornton, Šalenga, Dalibor Bagarić, Gregor Fućka. Ozbiljni igrači“, rekao je Kešelj.

Nastavak priče donosi detalje o „drilu“ Pešića, koji ne prašta.

„Kažu oni meni da treba da treniram sa prvim timom i ja se tu skidam, ali i da idem na neke juniorske treninge, koje vodi neki trener, ne mnogo stariji od mene. Ali, meni je to bilo ‘šta ću tamo ja sa nekim klincima Špancima, nikad ih u životu nisam video’. Bio sam ljut, besan. Veče pre toga izlazi ekipa starijih u grad, oni hoće da se opuste. A ja pošto ne pijem, ja ih vozim. Razvozio ih ja tu, prvo mi je bilo što sam vozio dobra kola, meni sve ful! I ujutru se uspavam, zove me taj koordinator za mlađe kategorije iz Đirone i pita ‘gde si ti Marko, čeka te auto ispred, kasniš na trening’. Obučem se i kao odem, a na treningu opšta svađa sa trenerom. Ja neću kao da treniram, ljut sam. I kažem mu ‘izašao sam sinoć, baš me briga, neću da treniram, briga me za tvoj trening’. On me izbaci i ja odem u fazonu ‘ma ko te šiša’. Dolazim uveče na trening, a Bagarić vezuje pertle i kaže mi ‘evo ih ovi tvoji’, misleći na juniore, trenera. ‘Pešić se dere već pola sata, ne mogu ni da zamislim šta će da bude kad ti uđeš tamo, spremi se’. On mi je bio najveća moralna podrška u tom periodu. Dan danas se čujemo i družimo“, naveo je Kešelj.

Pešić je tražio da se „raskrinka“ ekipa koja je izlazila, a na kraju je drugom srpskom igraču „prekipelo“, Marku Marinoviću.

„Ulazim tamo, a Pešić ljut k’o puška! Sad neću da kažem šta je sve rekao, ali otprilike ‘kad izlaziš, izlaziš, kad treniraš, treniraš’. Mesec dana je on mene tu pritiskao, gazio. Na treningu sam radio duplo više od ostalih. Mi trčimo, on kaže ‘proći ćeš kao ovaj, kao onaj’. Poenta je bila da ja kažem ko je sa mnom bio, koga sam vozio, da odrukam njih četiri, pet. I ‘ko je bio s tobom’, ja ništa, kao mrtav ćutim. Kažem bio sam sam. ‘Gde si ti bio sam, ne znaš da nađeš da se nahraniš ovde, a ne sam da izađeš. Nisam odustajao i tako sam bio kažnjavan jedno 20 dana, otpadoše mi noge. Na kraju se Malina, Marinović javio. Kaže: ‘evo ja sam bio s njim, bio je taj, taj i taj’. Sve ih opegla jer nije više mogao da gleda. To mi je bila lekcija da kad radiš neke stvari, radi ih maksimalno. Ta godina mi je bila puna anegdota“, zaključio je Kešelj.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar