Nika Mjul
Foto: Screenshot X FastBreakPhenom

Znalo se ko će biti prva zvezda WNBA drafta, ali je i Hrvatica Nika Mjul dobila svojih pet minuta. Iskoristila ih je na najbolji mogući način.

Kejtlin Klark je izabrana kao prvi pik sa obzirom na to da je postala najefikasnija igračica (i igrač) Ajove u istoriji, u koledž karijeri je prosečno beležila 28,4 poena.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, veliku pažnju je privukla i Nika Mjul koja odlazi u jedan od najkošarkaškijih gradova amerike. Sijetl Storm je postao jedina uzdanica grada od kada su izgubili NBA franšizu, pa će njega popularnost tamo prosto eksplodirati.

Mnogo se očekuje od devojke koja je izabrana kao 14. pik, a rođena Zagrepčanka se preporučila kada je odvela Konektikat na Fajnal-for.

Počela je karijeru tokom 2016. godine kada je nastupala za ŽKK Trešnjevka 2009, a onda se 2019. godine preselila u SAD.

Igra na poziciji plejmejkera i visoka je 178 centimetara. Mjul je dva puta osvojil nagradu za najbolju defanzivku Istoka, te je postala najbolji asistent u istoriji koledža sa 686 dodavanja za poene (uz najviše asistencija u sezoni sa 284).

Pogledajte Nikinu reakciju u trenutku kada je Sijetl izabrao.

Iz Konektikata je u Sijetl stigla i legendara Su Bird, jedna od najboljih košarkašica svih vremena, pa je novinarka želela da vidi kako se povodom toga oseća i Mjul.

Ona se istopila od treme i nasmejala sve.

„To su velike cipele za popuniti“, poručila je ona i prasnula u smeh.

BONUS VIDEO Tripl-dabl Nikole Jokića protiv Klipersa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar