Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 85:79 u finalu Kupa Radivoja Koraća, a trener Janis Sferopulos je na konferenciji za medije pričao o utiscima sa derbija.

Foto: Promo

Tipuj na domaću košarku uz MaxBet!

Grčki trener je pobedom u večitom derbiju stigao do prvog trofeja od kada je u Zvezdi.

„Nismo počeli dobro. Partizan je u prvom poluvremenu kontrolisao utakmicu 15 minuta. Bitno je da smo se u poslednjih pet minuta prvog poluvremena vratili. Mislim da je drugo poluvreme bilo sjajno defanzivno. Samo 35 poena Partizana. Igrali smo ofanzivno pametno, nalazili rešenja za više igrača. Čestitam mojim igračima na veoma dobroj utakmici, nije lako igrati derbi u ovakvoj atmosferi. Za mene je bitno da smo bili koncentrisani na plan. Čestitam igračima, veoma lep dan za našu organizaciju. Pohvale idu svakome. Veoma je bitno kako svi rade, ne samo u igri. Dajem veliki kredit stafu, koji radi sa igračima. Imali smo problem da pripremimo utakmicu. Nije bilo izgovora. Imali smo problema sa Teodosocićem i Lazićem, nismo znali da li će igrati do poslednjeg trenutka. Teodosić je igrao malo u polufinalu. Medicinskom timu čestitiam, odradio je odličan posao. Pomoćnici su radili odlično“, rekao je Sferopulos.

Zvezda ima još ambicija u nastavku sezone.

„Imamo još mnogo utakmica, mnogo toga da uradimo. Ovo je jedna bitna pobeda, trofej, veoma sam srećan zbog navijača, koji su došli da nas podrže i koji su zajedno slavili sa nama“, dodao je Sferopulos.

Teodosić i Lazić su bili posebno važni u finalu, iako su se mučili sa povredama prethodnih dana.

„Dali su mnogo timu. Imali su možda jedan trening sa kontaktom. Imali su veliku želju da igraju, sa srcem. To nam je potrebno“.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar