Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

I košarkaši Nemačke odradili su poslednji trening.

Sve utakmice Mundobasketa pratite u direktnim prenosima uz SBB na kanalima Sport kluba.

Košarkaši Srbije odradili su poslednje pripreme pred veliko finale Mundobasketa protiv Nemačke, koja je odmah za „orlovima“ izašla na parket „MOA arena“ i završila je trening oko 13.30 po lokalnom vremenu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Orlovi“ će se boriti za zlatnu medalju (14.40 po srpskom, 20.40 po lokalnom vremenu) protiv ekipe koja jedina na turniru nema poraz.

I koja je šest sati pred finale rešila da trenira jače nego ikad… Dan ranije su Nemci imali samo opcioni šuterski trening (bilo pola tima), dok se sada „pokidali“.

Foto: Nebojša Todorović/Nova.rs

Igrali su pet na pet, u „meso“ što se kaže, što i nije baš uobičajeno na dan utakmice, uvežbavali su posebne akcije koje je čak i selektor Gordi Herbert kako bih usmeravao.

Na kraju su i probili termin, pošto su ostali 10-15 minuta duže nego što je to bilo planirano. I umesto standardnog pozdrava na centru, selektor Herbert je održao nešto duži govor svojim izabranicima.

Orlovi su u prve tri utakmice do vrha napunili mrežice Kine, Portorika i Južnog Sudana, a dodatnu motivaciju dala im je Mozzart fondacija koja za svaki poen donira 1.000 dinara, a za svaku trojku 10.000 dinara. Na samo tri meča u grupnoj fazi takmičenja prikupljeno je 694.000 dinara, koji će se usmeriti za razvoj sporta među školarcima.

BONUS VIDEO Pešić: Očekivao sam Nemačku u finalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar