Foto: Starsport

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja kaže da ga raduje što je prvi put osetio čari osvajanja titule prvaka države sa voljenim klubom.

Zvezda je u dve utakmice finala košarkaške Superlige Srbije savladala FMP iz Železnika sa 94:70 i 82:72. Drugi susret u Železniku je bio veoma uzbudljiv do same završnice kada je Zvezda trojkama Stefana Markovića i Bena Bentila prelomila meč.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedović je u toj utakmici bio jedan od efikasnijih u svom timu sa 11 poena. Najefikasniji je bio Luka Mitrović sa 16, Bentil je ubacio 14, a i Fakundo Kampaco je imao 11 kao i Nedović.

„Jeste, drugi trofej, prva titula nacionalnog prvaka, ima posebnu draž za mene. Mislim da se danas desilo tačno ono što smo očekivali. Da će FMP izaći s velikom energijom i bez pritiska i da će pružiti sjajan otpor. Jako dobra i mlada ekipa koja je imala sjajnu sezonu i čestitam im na svemu što su uradili. Na kraju je naš kvalitet došao do izražaja i uspeli smo da prelomimo utakmicu početkom četvrte četvrtine, osvojili smo titulu i sad se okrećemo drugim obavezama“, rekao je bek Zvezde na konferenciji posle meča.

Zvezda je osvojila svoju osmu titulu zaredom u domaćem prvenstvu, već godinama dominira i u ABA ligi, ali je Nedović iz kluba prvi put otišao kada je bio daleko mlađi i igrao je po Evropi i Americi.

Citirao je i reči pokojnog Kobija Brajanta i time poslao poruku Partizanu rekavši da crveno-beli nisu još uvek završili posao i uzeli najvredniji trofej u ovdašnjim okvirima.

„Zadovoljan sam. Mislim da ste vi momci navikli na sve ovo, meni je sve ovo novo. Prvi trofej u Kupu i prva titula u nacionalnom prvenstvu imaju posebnu težinu za mene pogotovo što sam uspeo da osvojim to za voljeni klub. Posao nije završen, što bi se reklo, mislim da svi znamo šta nas očekuje i svi smo glavama u tim utakmicama i da privedemo ovu sezonu ovu sezonu kraju kako treba“, kazao je Nemanja.

Zvezdi sada sledi okršaj sa crno-belima u finalnoj seriji ABA lige, gde se večiti rivali sastaju u reprizi prošlogodišnjeg finala regionalnog takmičenja.

BONUS VIDEO: Nikoli Jokiću pripao MVP trofej finala Zapadne konferencije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar