Foto: Starsport

Košarkaš Mornara Nemanja Gordić deli mišljenje Džejkoba Pulena i konstatuje da je njihov saigrač najbolji defanzivac u ABA ligi.

Za najboljeg je proglašen Branko Lazić, kapiten Crvene zvezde, iz koje je za idealni tim ABA lige „delegiran“ Džordan Lojd.

PROČITAJTE JOŠ:

Pulen je u četvrtak ismejao izbor Lazića i najbolje petorke, nazvavši izbor „vicom“.

Nije mu bilo pravo što sa 50 procenata šuta za dva, 40 posto za tri i 90 posto sa linije za slobodna bacanja, uz 16,6 poena u proseku, nije završio među najboljih pet, iako je Mornar ušao u plej-of sa trećeg mesta.

Gordić, koji je u Mornar otišao iz Partizana početkom godine, prokomentarisao je samo izbor Lazića i podržao Smita.

„Izraz lica koji napraviš da nisi proglašen najboljim odbrambenim igračem sezone. Tejlor Smit je najbolji defanzivac u ABA ligi i niko drugi mu nije ni blizu“, napisao je Gordić na Instagram storiju.

Lazić je rekao da je priznanje za njega posebno, jer su glasali novinari i treneri, ali je dodao da je za njega zaslužna cela ekipa.

„Nagrada za sve što smo zajedno učinili tokom ove teške sezone. Igrati odbranu je pitanje volje i velike želje za pobedom, a to se u Crvenoj zvezdi podrazumeva. Nekada možeš da odigraš utakmicu u kojoj lopta neće u koš ili ti ne ide, ali odbrana je nešto što je obaveza posebno kada nosis dres Zvezde“, kazao je Lazić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar