Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Jednačina sa mnogo nepoznatih, najveća enigma, tajna koja čeka da bude otkrivena. Kako god da želite da odredite slučaj Nemanje Bjelica u Crvenoj zvezdi, činjenica je da se mnogo toga i ne zna.

Dimitris Itudis je dobio začuđujuće pitanje o Nemanji Bjelici nakon meča Partizana i Fenerbahčea (85:84) u Evroligi, isprva se zbunio, a onda poručio da on nije igrač turskog tima.

PROČITAJTE JOŠ

„Bjelica je u Zvezdi? Ne razumem, zašto sad ta pitanja. Vi ne znate da je u Zvezdi? Vama je to tajna? Ja ne razumem. Nemanja je dao doprinos i u Fenerbahčeu i u srpskoj košarci. Ja ne mislim da je tako kako pričate. Džonatan Motli je igrač Fenerbahčea, Hazer, Skoti, Najdžel-Hejs, Biberović, Hamza, Dorsi, Madar, Gudurić, Kalates….“, rekao je Itudis, nabrajajuči ceo sastav Fenerbahčea.

I zaista šta se dešava sa Bjelicom? Zbog povrede nije mogao da pomogne Zvezdi na početku sezone, jedna od onih koje ga muče već mesecima unazad…

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica; Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Bjelica je došao u tim Crvene zvezde kao igrač Fenerbahčea, a dogovor dve strane bio je sličan, maltene identičan onom koji je imao i Pero Antić kada je baš iz istanbulskog kluba došao na Mali Kalemegdan 2017. godine. Veći deo plate je u oba slučaja isplaćivao turski tim, u Bjeličinom slučaju 80 odsto, dok je Zvezda plaćala preostalih 20 procenata. Ono što je jako bitno napomenuti jeste da je u oba slučaja u pitanju bio otvoreni ugovor, te da je Crvena zvezda zadržala pravo da se, ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti, rastane sa igračima.

Bjelica je zvanično potpisao 12. septembra dvomesečni ugovor koji ističe krajem novembra. Za sada se o njegovom status ne zna previše. Ne nalazi se na mečevima Zvezde, ali sa njim zvanično nije raskinut ugovor. Isprva je bila informacija da je pitanje trenutka kada će status Bjelice biti razjašnjen, ali se to nije desilo, iako su sa Malog Kalemegdana najavili obraćanje „za nekoliko dana“ tog 11. oktobra.

Janis Sferopulos
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Usledio je odlazak Duška Ivanovića koji nije, kako se čini, previše računao na Bjelicu (iz Zvezde su tvrdili da nije došlo ni do kakvog sukoba), a Janis Sferopulos je neposredno pred derbi sa Partizanom u Evroligi najavio da će obaviti razgovor sa bivšim reprezentativcem.

„Pričaću sa njim, ali prioritet je da se fokusiram na derbi, ali posle toga ću pričati sa njim“, rekao je Sferopulos tada.

Od tada se status Bjelice nije promenio, tačnije nije bio u sastavu ni za jedan meč. Zvezda se od tada nije oglašavala o ovom slučaju. Bjelica je sada kao Šredingerova mačka istovremeno jeste i nije košarkaš Zvezde, sve dok se njegov status ne razjasni.

BONUS VIDEO Sferopulos: Hoćete da date izveštaj Barseloni?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar