Dejan Jakara, Foto: ABA liga / KK Partizan / Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Studentskog centra Dejan Jakara izjavio je na konferenciji za medije pred utakmicu sa Partizanom, da su crno-beli favoriti.

Međutim, to prema njegovim rečima ne znači da Podgoričani ulaze u meč sa „belom zastavicom“, naprotiv, obećao je da će se njegova ekipa sutra svakako boriti.

PROČITAJTE JOŠ:

Košarkaši Partizana u nedelju od 17 časova gostuju u Podgorici ekipi Studentskog centra u okviru 24. kola ABA lige.

„Vrlo bitna utakmica za nas, ali i za Partizan. Gledajući naše preostale tri utakmice u ABA ligi – Partizan, Zvezda, Budućnost, neko bi rekao da smo već otpisani. Međutim, mi se nećemo predati dok imamo šanse za plej-of. Svi znamo ko je Partizan, da su oni jedni od favorita za titulu u ABA ligi. Veoma je teško igrati protiv Partizana. Radi se o jednoj od najboljih, ako ne i najboljoj šuterskoj ekipi u Evropi. Kada se talenat i kvalitet koji ima Partizan poveže sa trenerom Obradovićem, dobiješ tim kadar za velika dela u svim takmičenjima. Partizan je favorit, ali borićemo se“, istakao je Jakara.

Partizan će imati motiv da dobije meč jer se bori za drugo mesto na tabeli pred plej-of u kom će želeti da odbrani titulu prvaka regionalnog takmičenja.

Problem po crno-bele moglo bi da bude to što se bore i u Evroligi da uđu u plej-in takmičenja, pa im je raspored maksimalno opterećen pred završnicu regularnog dela sezone.

Studentski centar je prethodnih sezona znao da bude veoma nezgodan za ekipu Željka Obradovića, ali je Partizan u prvom međusobnom meču u ABA ligi pobedio sa 99:76 i revanširao se „studentima“ za septembarski poraz u finalu Superkupa regionalnog takmičenja.

Podgorički tim trenutno zauzima deveto mesto u ABA ligi sa 11 pobeda i 12 poraza, dok je Partizan na trećoj poziciji iza Budućnosti sa 17 pobeda i šest poraza, ali i utakmicom manje od tog kluba koji ima skor 18:6.

BONUS VIDEO: Svi poeni Partizana protiv Real Madrida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar