Foto: Tanjug/AP Photo/Steve Dykes)

Sa vremena na vreme Karmela Entonija "iškoluje" neki poznati košarkaš sa Balkana. Finte na koje je nasedao protiv Dejana Bodiroge postale su antologijske, a nešto slično mu je sada priredio i Luka Dončić.

PROČITAJTE JOŠ

Portland je slavio protiv Dalas Maveriksa sa 125:119, a u moru sjajnih poteza izdvojila se sekvenca kada je Luka odlučio da odigra jedan na jedan sa Entonijem.

Pokušali su u Portlandu da prvog pleja rivala brane tako što će visoka trojka preuzeti Slovenca, ali su uskoro shvatili da je to bila ozbiljna taktička greška.

Dončić je ušao u reket, fintirao šut, podigao Mela, a onda se provukao ispod njega i pogodio.

Ovako je to izgledalo.

Ipak, stariji ljubitelji košarke se dobro sećaju kada je nešto slično tada mladom Entoniju priredio Bodiroga. Na Svetskom prvenstvu 2002. godine u Indijanapolisu je Bodiroga namerno birao da igra protiv Karmela, jednom mu je „prodao“ fore sa basketa. Video je Entoni „osmicu“, prednju, pa zadnju promenu, ali više nije video Bodirogu koji je već postigao poene.

Nedugo zatim je srpski as još jednom priredio šou, kada je fintom šuta podigao rivala, a onda se podvukao i naslonio loptu o tablu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar