Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Evroliga ulazi u završnicu, Nemanja Nedović blista u dresu Panatinaikosa.

Dve odložene utakmice Evrolige odigrane su 6. aprila. Košarkaši Bajerna poraženi su od Anadolu Efesa u susretu 19. kola sa 81:76, dok je Alba na svom parketu bila bolja od Panatinaikosa, kom nije pomogla ni odlična partija Nemanje Nedovića, 87:78.

PROČITAJTE JOŠ...

Efes je tokom većeg dela meča imao prednost, pošto su već u prvoj četvrtini otišli na devet poena viška (28:19), u drugoj su imali i 35:23, ali je malo nedostajalo da to prospu, s obzirom na to da je Bajern stigao do izjednačenja u trećoj četvrtini (59:59), no od tog trenutka turski tim je ponovo preuzeo konce igre u svoje ruke.

Serijom 11-3 Efes je došao do 70:62, i na taj način prelomio susret, pa su bez previše problema sačuvali vođstvo i došli do 81:76.

Do trijumfa ih je predvodio Šejn Larkin sa 20 poena, 17 je dodao Adrijen Moerman. Kod tima iz Bavarske istakli su se Ougustin Rubit sa 15 te Žan Mark Šiško sa 11 poena. Od igrača iz Srbije, u Efesu u sastavu nije bilo ni Filipa Petruševa, ali ni Vasilija Micića, dok je u Bajernu Vladimir Lučić ubacio osam, a Ognjen Jaramaz šest poena.

Drugu utakmicu večeri Alba je dobila 87:78 nakon što je u prvoj četvrtini napravila 15 poena viška (28:13), potom dopustila Panatinaikosu da se vrati i smanji na 44:40, ali su u trećoj ponovo napravili visoku razliku i u tim momentima i prelomili susret.

Nedović je ubacio čak 27 poena u bio ubedljivo najefikasniji pojedinac utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO VIDEO Košarkaši Crvene zvezde nisu držali „Zaustavite rat“, sa tribina zvižduci

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare