Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Krizan period za Zvezdu

Bek Crvene zvezde Nemanja Nedović pričao je za „Basket News“ o lošoj formi svog kluba, ali nije siguran šta je uzrok tome.

Zvezda je u februaru osvojila Kup Radivoja Koraća, ali to nije drastično promenilo situaciju u ABA i Evroligi, jer je na pet mečeva usledilo četiri poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

„Imali smo uspone i padove. U jednom trenutku, kada je trener Ivanović došao, bili smo prilično dobri, ali stvari su se promenile od sredine januara. Izgleda kao da nismo više isti tim. Posle trofeja u Kupu Radivoja Koraća, mislio sam da ćemo se vratiti na svoj nivo, ali to se nije desilo“, rekao je Nedović.

Srpski bek se nada da će tim izvući najbolje iz ove neugodne situacije, a prilika za to je derbi u pondeljak protiv Partizana od 20.30 u beogradskoj Areni.

„Svi su znali svoje uloge i igrali smo dobro kao tim. Zašto smo to prestali da radimo, stvarno nemam ideju. Probaćemo da izvučemo najbolje iz situacije, još je moguće – ostalo nam je još šest mečeva u Evroligi, sve može da se desi. Ipak, moramo da priznamo da nismo bili dobri u onim ključnim mečevima“.

Za Zvezdu je bilo nezgodno i to što Fakundo Kampaco neko vreme nije mogao da igra u Evroligi, a od kada je zaigrao, crveno-beli imaju dva poraza i jednu pobedu.

„Naravno da nas je to malo potreslo, ali to nije izgovor. Imati Fakua na pleju je velika privilegija i siguran sam da smo svi želeli da zaigra ranije, ali to je bilo van naše kontrole“, objasnio je Nedović.

PROČITAJTE JOŠ:

Za Nedovića je posebno emotivno bilo gostovanje Panatinaikosu, koji je njegov bivši klub u kom je takođe dominirao.

„Zvezda je moj domaći tim, ali PAO je sigurno moja velika ljubav. Proveo sam dve prelepe godine u Atini. Bilo mi je emotivno. Pokušao sam to ostaviti po strani i fokusirati se na igru. Nažalost, izgubili smo. Panatinaikosu želim sve najbolje. Žalosno je ne videti da dvorana nije puna, jer klub kao što je Panatinaikos zaslužuje dobre rezultate i dobru podršku. Nadamo se da će to imati u budućnosti“, zaključio je Nedović.

Zvezda je daleko od plasmana u Top 8, jer joj je skor u Evroligi sada 12-16.

Ono što će u nastavku sezone biti prioritet za crveno-bele jeste osvajanje prvog mesta u ABA ligi, čime bi se obezbedio domaći teren u plej-ofu.

BONUS VIDEO Fakundo Kampaco posle pobede nad Efesom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar